Nokia-Lumia-630-DS-hero11

În Windows Phone 8.1, hub-urile Call (apeluri) și People (Persoane) au fost modificate pentru o experiență superioară de utilizare. Vă invit să vedem împreună ce e nou.

1) O singură apăsare pentru a apela : După deschiderea Phone, în hub-ul call atingeți numele persoanei pentru a iniția direct apelul.
2) Listele de apeluri :
Toate apelurile, primite sau efectuate, pentru un anumit număr de telefon sunt grupate la un loc.  Numărul total este afișat de secțiunea History din aplicația Phone.

O apăsare prelungită pe orice număr de telefon oferă opțiunea de a afișa detalii . Aceasta afișează ordinea cronologică a apelurilor, ora și durata.
3) Profilul social media
De vreme ce apăsarea pe un nume efectuează un apel, acum avem o iconiță lângă fiecare nume din lista de apeluri, ca și în screenshot-ul de la punctul 1.1. Apăsarea pe aceasta va afișa fișa contactului respectiv, dacă avem instalate aplicații integrate pentru Social Media și dacă respectiva persoană este prezentă în respectivele rețele sociale. Vezi aici mai multe detalii despre integrarea Social Media. Fișa de contact este la fel cu aceea din Windows Phone 8, cu diferența că integrarea Social Media nu mai este din sistemul de operare, ci din aplicații.
Este posibilă și separarea unui profil social pentru un contact, pentru a reduce cantitatea de informații afișată despre această persoană.
4) Speed Dial (listă de apelare rapidă): Puteți adăuga contacte pe această listă, pentru a le putea apela rapid, fără căutări în telefon.
5) Apeluri video: Dacă aveți conexiune de date nelimitată sau dacă sunteți pe Wi-Fi și persoana apelată folosește de asemenea Wi-Fi, puteți trece dintr-un apel normal într-unul Skype cu video prin apăsarea iconiței Skype de pe ecranul afișat în timpul apelului. Această opțiune este activată doar după inițierea apelului standard inițial și dacă ambele persoane au Skype pe telefon.
Dacă folosiți altă aplicație pentru apeluri video compatibilă WP 8.1, veți putea alege din setări să o activați pe aceasta în loc de Skype în timpul apelului. (De exemplu este de așteptat ca aplicația Viber să devină compatibilă în viitorul apropiat)
6) Fotografia persoanei de contact: Anterior era afișată doar la primirea unui apel de la o persoană. Acum imaginea este afișată și atunci când inițiem noi apelul.
7) Adăugarea unui contact:
  • Se poate alege contul în care se salvează datele persoanei înainte de a salva fișa de contact.
  • La adăugarea unui contact, rubricile Last Name, Company, etc. sunt ascunse. Dacă apăsați pe semnul + din rubrica Name însă, veți putea adăuga și alte detalii.

8) Reorganizarea hub-ului People:

  • În loc de a afișa direct what’s new, hub-ul people afișează mai întâi lista de contacte.
  • Este posibilă filtrarea. Astfel se pot afișa doar contactele cu numere de telefon.
  • Secțiunea recent (care afișa interacțiunile utlizatorului cun un contact) a fost eliminată.
  • În secțiunea add contacts opțiunile add an accountși get apps sunt acum în partea superioară a ecranului.
  • Opțiunea de a importa din SIM este și ea prezentă.

9) Tile-ul Me: Dacă fixați fișa proprie de contact pe ecranul Start al telefonului, veți vedea că opțiunile disponibile pentru postarea simultană de update-uri în rețelele sociale din Windows Phone 8.1 a fost eliminată și veți putea posta update-uri de aici (separat) doar dacă aplicațiile Facebook și/sau Twitter sunt instalate. Aceasta se poate remedia prin instalarea unei aplicații gen MultiShare.

10) Caracteristici Dual SIM: Aplicația ține minte care SIM este utilizat mai des și poate seta un anumit SIM ca implicit pentru apelarea unui contact
Back To Top
Search