Ca idee generală, un netbook este un laptop cu funcționalități, dimensiuni și putere de calcul reduse.Pentru acest motiv, este bine să ținem cont de câteva lucruri simple, dar utile, care pot face utilizarea produsului ceva mai plăcută și ușoară.
 

  1. Dezactivează toate programele și procesele inutile care rulează în fundal. Acestea încetinesc orice computer, cu atât mai mult un netbook !
  2. Verifică posibilitatea de a crește cantitatea de RAM instalată. Memoria RAM nu mai este atât de scumpă și poate aduce un suflu nou chiar și unui netbook uzat.
  3. Dezinstalează orice fel de programe pe care nu le folosești și evită instalarea altora dacă știi că nu le vei folosi prea mult.
  4. Defragmentează hard discul (dacă e un HDD mecanic) săptămânal, dar curăță fișierele inutile înainte de aceasta.
  5.  Încearcă să folosești programele în mod full-screen, pentru ca rezoluția redusă să nu devină supărătoare. (De obicei tasta F11 comută în regimul full screen majoritatea aplicațiilor, dar trebuie experimentat sau consultat manualul programului).
  6. Renunță la skinurile (oficiale sau nu) pentru Windows în favoarea interfeței clasice. Vei prelungi astfel semnificativ durata autonomiei bateriei.
  7. Configurează corect Power Options în sistemul tău de operare. Configurează display-ul să se stingă după cel mult un minut de inactivitate a mouse-ului / tastaturii.
  8. Dezactivează în Device manager perifericele și componentele hardware care nu sunt necesare pe moment (Bluetooth, Wi-Fi, modem, etc.)
  9. Nu rula prea multe aplicații deodată. Procesorul și hard-discul vor fi solicitate mai mult și bateria se va descărca mai repede.
  10. Execută operațiile de întreținere regulat (săptămânal e suficient) și doar cât netbook-ul este conectat la alimentator, nu pe baterie.[/stextbox]

Interiorul unui netbook

Dacă vrei să afli cum poți alege un netbook potrivit pentru tine, îți propun acest articol.

Back To Top
Search