Am văzut că articolul cu trafic sporit adus de Site Pin to Taskbar în Windows 7 a stârnit interesul multora și am decis să public acest mini-ghid care demonstrează practic cum puteți și voi să adăugați această funcționalitate cool site-ului vostru.

Cum activăm Pinning-ul ?

Aici nu avem nimic de făcut. Orice utilizator care are Internet Explorer 9 și Windows 7 poate fixa orice site în Taskbar, atâta doar că un site obișnuit nu are link-uri funcționale în meniul contextual. Așa ajungem la partea interesantă a lucrurilor.

Începem prin a crea pentru site un Favorite Icon de înaltă definiție și iconițe pentru taskuri și secțiuni ale site-ului

Fișierele folosite pentru favicon până acum pe Web aveau dimensiunile standard 32×32 sau 16×16 pixeli. Arătau bine dar la fixarea pe taskbar pot deveni pixelate, neclare. De aceea e OK dacă folosim un icon de 64 pe 64 de pixeli. Pentru celelalte imagini e suficient să creezi iconițe la 16 x 16px. Oricum găsești o mulțime de icons gratuit pe net, așa că nu e greu.

Dacă nu ai  o aplicație pentru creat fișiere .ico, îți recomand să folosești acest editor de icon-uri online, care este și preferatul developerilor Microsoft.

Icon-ul apare in mai multe locuri

Și mai interesant – cum fac jumplist-ul ?

Ne-am obișnuit deja cu jumplist-urile din Windows 7. Acestea conțin o serie de acțiuni utile pentru un program sau pentru un site. Ele pot fi accesate prin click dreapta pe iconul din Taskbar.

Acum avem un instrument cool de la Microsoft, care deja e folosit de Tudor aici, de IT Spark aici și pe Windows fără limite (site-ul de față).

Nu trebuie să scrii un bob de cod, pentru că tot ce ai de făcut este să completezi un formular, să încarci iconițele pregătite înainte și să introduci un rând în template-ul site-ului tău, înainte de </body>:

Rezultat final :

A! Unde e site-ul care mă ajută să fac acest jumplist ?

Chiar aici ! Succes ! Dacă ai reușit, pune un link spre site-ul tău în comentarii, să testăm !

Back To Top
Search