AdDuplex a devenit de ceva vreme barometrul titrat al pieței Windows Phone. Datele pentru luna iunie sunt interesante și arată că rata de adopție a Windows Phone 8.1 Developer Preview este în continuare mare. Se mai poate observa și o creștere a numărului de device-uri livrate de alți producători, în afară de Nokia (Microsoft Mobile).

Lumia 520 rămâne în continuare cel mai popular device, cu peste 31 de procente. Comparativ cu lunile precedente există o aparentă stagnare în zona telefoanelor din mijlocul gamei, probabil în așteptarea Windows Phone 8.1.
02 - WP Market - June - OS versions - Adduplex
În ce privește repartiția versiunilor sistemului de operare, Windows Phone 7 este în aceeași scădere lentă care a început în urmă cu aproximativ doi ani, Windows Phone 8.0 are peste 75 de procente, iar Windows Phone 8.1 (Developer Preview) este deja prezent pe 7.7% dintre telefoane.
03 - WP Market - June - Phones in Italy - AdduplexTelefoanele noi cu Windows Phone 8.1 își fac și ele intrarea în clasamente. De exemplu Lumia 630 (livrat direct cu Windows Phone 8.1) apare în fruntea clasamentului din Italia.
US-Windows Phone
Așa cum vedeți mai sus, în Statele Unite lucrurile nu se schimbă prea mult. AdDuplex observă două schimbări demne de remarcat: Lumia 521 și 520 își încetează creșterea, dar continuă să reprezinte jumătate din piața Windows Phone din această țară. Un lucru demn de remarcat, Lumia 1520 intră pe locul 9 în Statele Unite, în locul Lumia 900.
04 - WP Market - June - OEMs - Adduplex
Așa cum se poate observa mai sus, noii parteneri hardware cum ar fi Prestigio, Micromax, Allview, își pregătesc (deși timid) intrarea în clasamente.
Cel mai interesant aspect este însă prezența unui telefon nou, nelansat încă, de la Nokia. Se pare că ar fi un terminal de clasă medie, RM-983/4/5, un telefon cu un ecran de 5 inch și o rezoluție 720p, pe care rulează sistemul de operare Windows Phone 8.1.
Vă reamintesc, AdDuplex a fost înființată în ianuarie 2011 în Vilnius, Lituania și este cea mai mare rețea de interpromovare pentru aplicații Windows Phone și Windows 8.x.

Începând din iunie 2014, wfl.ro va publica și va comenta lunar statistici privind ecosistemul Windows Phone.
sursa

Back To Top
Search