Pentru cei interesați de ce aduce nou Windows Phone 8.1 Update 1, avem informații … chiar de la Microsoft. Este vorba despre o listă de schimbări și noutăți pe care Microsoft a afișat-o public din greșeală pe portalul destinat partenerilor OEM. Chiar dacă lista a apărut public doar pentru scurt timp, a fost online suficient pentru a fi preluată de blogosferă.

Ce noutăți sunt în Windows Phone 8.1 Update 1 ?

Haideți să vedem ce aduce nou Windows Phone 8.1 Update 1.
Foldere pe ecranul Start. Nokia a publicat anul trecut App Folder, iar acum această funcționalitate este integrată de Microsoft în Windows Phone 8.1 Update 1. Aplicația permite gruparea comenzilor în foldere, pentru a se economisi spațiul pe ecranul Start.
Suport pentru huse inteligente. Noile interfețe de programare vor permite exploatarea funcționalităților huselor care au afișaje proprii.
Ecrane mai mari. Versiunea finală Windows Phone 8.1, funcționează pe ecrane de până la 6 inch, iar odată cu Update 1, dimensiunile permise cresc la 7 inch.
 
Rezoluții mai mari. Windows Phone 8.1 a adus suportul pentru butoanele soft, ceea ce a însemnat rezoluții mai mari. Cu Windows Phone 8.1 Update 1, producătorii pot aduce noi rezoluții, printre care 800 pe 1280 pixeli sau qHD 960 pe 540 px (derivată din 720p). 1080p este încă rezoluția maximă.
Integrare Cortana cu sistemele de navigare auto inteligente. Se vor putea crea contacte noi în baza de date a telefonului prin intermediul sistemelor de navigare auto.
Dimensiuni noi pentru tile-ul Windows Phone Store. În Windows Phone 8.1, tile-ul WP Store poate avea doar două dimensiuni: mică și medie. Windows Phone 8.1 Update 1 nu introduce a treia dimensiune (lată), ci doar face tile-ul live când are dimensiunea medie pe ecran.
Suport VoLTE. Windows Phone suportă deja Voice over IP (VoIP) încă de la versiunea Windows Phone 8.0, dar Windows Phone 8.1 Update 1 adaugă și suportul VoLTE (Voice over LTE).
Suport pentru Network Time. Suport pentru sincronizarea ceasului prin rețeaua mobilă.
Actualizări automate. Producătorii de telefoane pot ascunde interfața „auto scan for updates” pe telefoanele proprii și vor putea bloca utililzarea cardului SD pentru actualizări ale telefonului.
Senzorul de proximitate devine obligatoriu. Acest senzor este facultativ pentru Windows Phone 8.0.
Reducerea spațiului ocupat de sistemul de operare. Ca și la PC-uri le cu Windows 8.1 Update 1, Windows Phone 8.1 Update 1 suportă comprimarea sistemului de operare, ceea ce poate fi important pe dispozitivele cu memorie internă mică, de la 4 GB.
Îmbunătățiri de performanță. Windows Phone 8.1 Update 1 aduce și sporuri de performanță.

Când va fi disponibil acest update ?

Windows Phone 8.1 Update 1 ar putea fi finalizat luna aceasta și ar putea fi lansat prin Developer Preview din August.

Back To Top
Search