Al treilea preview pentru Internet Explorer 9 a fost lansat miercuri de Microsoft. Iată în continuare ce e nou, pentru curioși : 

Cel  mai important lucru este că a fost adăugat suportul pentru standardul HTML 5. Internet Explorer 9 va include support pentru tehnologia grafică denumită Canvas și va folosi la rîndul său tagurile audio și video care fac parte din standardul în dezvoltare HTML 5. 

Testele pe care Microsoft le propune utilizatorilor aici, plus faptul că Microsoft pune la dispoziția dezvoltatorilor și a entuziaștilor o versiune nouă la fiecare două luni sunt doar două metode pe care compania le folosește pentru a menține atenția celor interesați și pentru a spori suspansul. Primul preview a fost lansat în martie. 

 HTML 5 este un nou standard pentru browsere și aduce o caracteristică nouă, numită Canvas. Această caracteristică este una esențială, de bază, care permite scripturilor să randeze forme 2D și imagini bitmap.

Un element HTML este o component individuală a unui document HTML. Tagurile video, de exemplu, sunt elemente HTML din sistemul standard HTML5, acceptate și introduse deja de alte browsere, acum preluate și implementate și de către Microsoft pentru Internet Explorer 9.
Introducerea noilor standarde HTML5 va adduce un spor de performanță pe ansamblu pentru IE9, și mai ales performanță multimedia, odată cu alinierea la standardele Web moderne. De fapt viteza inferioară de afișare și lipsa implementării standardelor Web pentru afișare sunt principalele critici aduse versiunilor curente de Internet Explorer. Ori acum se pare că acest lucru se va schimba.  

 
 

Instalarea IE9 platform preview 3 impune unele actualizări pentru sistem 

 

Aceeași instalare cere și restart
Pagina implicită pentru IE9 platform preview
Testele sunt interesante și arată lucruri promițătoare
Back To Top
Search