Dacă deocamdată nu-ți permiți o licență legală de Windows 7, poți extinde perioada de încercare a produsului de la 30 la 120 de zile, perfect legal. După această perioadă, dacă nu ai cumpărat o licență, trebuie să reinstalezi sistemul de operare.

Aceasta este fereastra System Properties. În partea inferioară vedem statusul activării produsului și numărul de zile rămase până la activarea obligatorie.

WPA-2WPA-3La instalarea Windows 7 ai 30 de zile de încercare, înainte de activarea obligatorie a produsului. Microsoft a introdus însă în produs o metodă de prelungire a trial-ului, numită rearm, care nu face nimic altceva decât să prelungească perioada de grație pentru încă 30 de zile de trei ori. Dacă facem o socoteală, ajungem la 120 de zile de trial per instalare, perioadă compusă din 30 de zile inițiale de după instalare plus alte trei rearmări (fiecare de 30 de zile).

Pentru a avea această perioadă, armarea și rearmarea se vor face la intervale de 30 de zile, de fiecare dată cu o zi înainte de termenul final. Hai să vedem acum cum se poate face această armare.

Mai întâi să verificăm dacă mai avem rearmări la dispoziție și câte anume. Pentru aceasta tastăm în caseta de căutare din meniul Start slmgr.vbs -dlv, apoi dăm Enter.
 

rearm-1
În câteva clipe apare o fereastră din care ne interesează informația din chenarul roșu :

rearm-2

Ar mai fi 3 rearmări, dacă aș fi pe trial, dar în cazul meu sistemul de operare este activat, și nu am nevoie de ele.

Acum trebuie să verificăm dacă sistemul ne (mai) permite operația de rearm.Pentru aceasta tastăm regedit în caseta de căutare din meniul Start, după care apăsăm Enter, pentru a accesa Registry Editor, regedit.exe.

În regiștri mergem la cheia HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionSoftwareProtectionPlatform (vezi screenshot).

Valoarea SkipRearmdin dreapta trebuie să fie 0 (zero). Dacă nu este, dă dublu-click pe SkipRearm și modifică în 0 valoarea, ca mai jos.

Închide regedit, apoi, în caseta de căutare din meniul Start tastează cmd. Când comanda apare în meniu, la rezultate, dă click dreapta pe ea și alege Run As Administrator :

rearm-5

În caseta DOS tastează slmgr -rearm și apoi dă Enter.

rearm-6

Dacă apare mesajul următor, ai folosit deja toate cele 3 rearmări și trebuie să reinstalezi Windows pe curat.

rearm-7

Iar dacă apare confirmarea de mai jos, operația a reușit.

rearm-8

Restartează PC-ul și deschide System Properties (click dreapta pe Computer) și vei vedea că mai ai alte 30 de zile de grație.

Trebuie să precizez că acest tutorial funcționează doar în situațiile în care la instalarea Windows 7 NU a fost bifată opțiunea Automatically activate Windows when I’m online. Dacă totuși ai bifat acea căsuță, poți da o altă instalare peste, selectând repair la pornire și lasând debifată căsuța Automatically activate Windows when I’m online.

Back To Top
Search