Prompt-pentru-restart

Unul dintre lucrurile deranjante în Windows după instalarea de update-uri este dialogul de notificare privind necesitatea repornirii sistemului. De regulă Windows Update nimerește prost cu această solicitare, cel mai adesea cînd avem treabă pe sistem. Abordăm în acest articol modalitățile prin care putem evita promptul pentru restart.

Desigur, putem selecta amânarea cu 10 minute, o oră sau 4 ore, dar cine a făcut-o sigur s-a enervat după 4 ore de lucru să dea iar o amânare. Unde mai pui că nu vrei ca sistemul să se restarteze tocmai când ai ceva important în derulare.Prima și poate cea mai rapidă cale este oprirea temporară a serviciului Windows Update prin deschiderea unui command prompt ca Administrator. Tastează cmd în caseta de căutare din meniul Start, selectează Command Prompt cu săgețile sus-jos și apoi apasă combinația Ctrl-Shift-Enter sau dă click dreapta și alege Run as Administrator. În fereastra astfel deschisă tastează net stop ”windows update” urmat de Enter.

command-net-stop-windows-update

Aceasta va opri serviciul Windows Update până la următoarea repornire manuală a sistemului.

A doua cale este o modificare manuală în Registry

1. Din caseta de căutare lansează regedit.

2. În editorul Registry navighează până la cheia HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

Regedit - Folder nou - WindowsUpdate

3. Dă click dreapta pe folderul Windows și selectează New -> Key și denumește noul folder WindowsUpdate. Repetă operația cu click dreapta pe noul folder creat și creează-i un subfolder numit AU.

Regedit - Folder nou - AU

4. În noul folder AU, în partea dreaptă, dă click pe porțiunea albă a ferestrei și selectează o valoare nouă 32-bit DWORD denumită NoAutoRebootWithLoggedOnUsers și dă-i valoarea 1 pentru a preveni restartul automat când avem utilizatori autentificați în Windows.

Valoarea nouă - în Regedit Valoarea creată

Descarcă, alternativ, NoAutoRebootUpdate pe care faci dublu-click pentru executare și confirmă în dialogurile următoare.

Mai avem o metodă, și anume folosirea acestui program, XP SP2 AutoReboot Disable, care face exact același lucru ca variantele de mai sus. Este posibil ca acest progrămel să funcționeze și pentru Windows XP Professional și Vista, poate și pe Windows Server.

XP SP2 AutoReboot Disable

Aștept experiențele voastre legate de această problemă la comentarii.

Back To Top
Search