Aplicația Skype Metro, numită de Microsoft Skype for Modern Windows (oare de ce numele produselor sunt adesea inutil complicate de Microsoft ?) a fost modificată pentru a se îmbunătăți experiența utilizatorilor de mouse și tastatură.

Practic acesta ar putea fi trendul major pentru aplicațiile Metro pentru PC-uri și tablete, după ce Microsoft a făcut primii pași cu Windows 8.1 Update 1.

”Ne-am concentrat pe a face mai ușoară utilizarea aplicației” se arată pe blogul Skype Garage & Updates. Microsoft mai spune că ”spațiul dintre lista de conversații și cea de persoane a fost redus, astfel încât contactele să iasă în evidență, iar navigarea să fie mai ușoară.”

02 - Skype v2.8

Ca o observație personală, aș fi preferat ca și coloana albastră (chenar roșu mai sus) să fi fost mutată în marginea dreaptă a ecranului, pentru a aduce contactele și mai la vedere. Evident, aceea este o coloană pentru publicitate, dar în România văd că oferă doar link-uri spre tutoriale Skype.

Iată ce aduce nou versiunea 2.8 a aplicației Metro Skype:

Interfața principală este mai ușor de utilizat. Distanțele dintre elementele interfeței aplicației au fost reduse, pentru ca navigarea cu mouse-ul să fie mai ușoară.

Performanță îmbunătățită. Aplicația se încarcă mai repede.

Sincronizarea listei de contacte favorite este îmbunătățită. Lista Skype cu contacte favorite se sincronizează acum între device-uri. Personal nu am reușit această sincronizare anterior.

Back To Top
Search