Așa cum am aflat la începutul lui iunie (2015), Windows 10 va fi disponibil pentru toți utilizatorii (GA – General Availablility) pe 29 iulie. Începând cu acea dată sistemul de operare poate fi achiziționat sau, după caz, accesat ca upgrade gratuit de la Windows 7 cu SP1 sau Windows 8.1 cu Update.

Cine poate face upgrade gratuit la Windows 10 ?

Pentru upgrade gratuit la Windows 10 final, este necesar să dețineți o licență Genuine (Software Microsoft Autentic) Windows 7 SP 1 sau Windows 8.1 cu Update.

Pregătiți-vă pentru Windows 10

Pentru a vă afla cât mai multe despre Windows 10, vă recomand și aceste articole, în care găsiți informații esențiale pentru despre noul sistem de operare:

Cum se face acest upgrade prin rezervare ? Trebuie să instalez ceva ?

Pentru a ușura procesul de upgrade, Microsoft a lansat prin Windows Update pachetul KB3035583 pentru Windows 7 și Windows 8/8.1. Acesta ajută utilizatorii Windows să facă upgrade la Windows 10 când sistemul de operare va fi disponibil.

Ce instalează acest update pe PC ? Unde găsesc aplicația Get Windows 10 ?

Pachetul va instala o aplicație numită Get Windows 10 care afișează un logo Windows alb mic lângă ceasul din bara de sarcini. Dacă facem click pe acel logo, el va lansa aplicația Get Windows 10 (numită de unii utilizatori mai tehnici GWX).

Cum arată și cum se folosește această aplicație ?

Aplicația are 6 ecrane informative prezentate ca un slideshow. Aceste slide-uri descriu funcționalități noi din Windows 10 și procesul de upgrade la noul sistem de operare. Pe fiecare pagină găsim un buton Reserve your free upgrade care vă permite să rezervați upgrade-ul gratuit la Windows 10 pentru a nu mai fi nevoie să vă reamintiți de el pe 29 iulie.

Odată rezervarea făcută, Windows va descărca fișierele de instalare Windows 10 când vor fi disponibile și va afișa o notificare odată ce acestea au fost descărcate și Windows 10 este gata de instalare.
Puteți introduce și o adresă de mail la care Microsoft vă va trimite o notificare despre disponibilitatea Windows 10 availability pe PC-ul dv.
13 - GWX

Ce trebuie să rețin despre Get Windows 10 ?

Aplicația Get Windows 10 este opțională. Dacă nu doriți să faceți upgrade la Windows 10, nu trebuie să faceți rezervarea. Chiar dacă ați respins rezervarea inițial, veți putea instala Windows 10 ulterior ca upgrade, după ce acesta este lansat pe 29 iulie, inițiind descărcarea manual.

Care este de fapt rolul acestei aplicații ?

Această aplicație are mai mult rolul de a-i ajuta pe cei ce doresc să facă upgrade la verificarea pentru probleme de compatibilitate hardware și software și pentru înrolarea acestora la marele download colectiv Windows 10 de după 29 iulie.
12 - GWX

Ce diferențe sunt între upgrade-ul prin rezervare și upgrade-ul manual ?

Singura diferență între rezervarea sau nerezervarea Windows 10 este modul în care noul sistem de operare va fi descărcat pe PC. Cu rezervare aceasta se va întâmpla automat după 29 iulie și veți fi anunțați că upgrade-ul poate începe când doriți. Atenție la problemele cu traficul inclus în conexiunea folosită ! Dacă acesta este limitat, încercați să folosiți o conexiune Wi-Fi sau LAN.

Odată ce este făcută, pot anula rezervarea ?

Dacă ați făcut o rezervare pentru upgrade, iar ulterior vă răzgândiți, puteți renunța accesând meniul hamburger și apăsând pe View confirmation. Veți vedea imaginea de mai sus, unde trebuie să apăsați pe link-ul Cancel reservation link și să confirmați.
14 - GWX
Puteți reveni oricând în aplicație pentru a face o nouă rezervare.

Ce pot să fac dacă iconița GWX nu apare lângă ceas ?

Dacă aplicația nu apare sau nu este accesibilă pe sistemul dumneavoastră, vă recomand un tutorial separat care vă va ajuta să faceți rezervarea, cu condiția ca, desigur, PC-ul sau device-ul dv. să se califice pentru upgrade:
Ajutor ! Nu găsesc iconița pentru upgrade la Windows 10 !
Voi reveni cu un tutorial prin care vom vedea cum se poate elimina de pe sistem aplicația GWX

Back To Top
Search