Microsoft a lansat azi Windows 10 Mobile build 10136 pentru Windows Insiders din Fast Ring Noul build vine cu o serie de caracteristici noi, performanțe mai bune și aspect îmbunătățit, dar și cu unele probleme.

Pentru a avea acces la acest build, dacă sunteți pe Windows 10 Mobile build 10080 trebuie să reveniți la Windows Phone 8.1 Update 1 folosind Windows Phone Recovery Tool, eventual să faceți upgrade la Windows Phone 8.1 GDR 2 și apoi să faceți upgrade-ul la Windows Mobile build 10136 din Settings –> System Update.

Ce probleme sunt în Windows 10 Mobile Build 10136 ?

 • După upgrade, veți vedea tile-uri duplicat pentru aplicații cum ar fi Search și Phone în lista cu aplicații.
 • Dacă ați făcut foarte multe încercări de deblocare cu codul PIN, veți vedea ecranul de reset “enter A1B2C3”. În acest build există o problemă: după introducerea codului nu se va vedea tastatura pentru PIN. Ca o soluție temporară puteți apăsa Emergency Call după introducerea codului, după care puteți apăsa Back și apoi puteți tasta codul PIN.
  • Microsoft recomandă dezactivarea caracteristicii double-tap pentru aprinderea ecranului pe unele telefoane Lumia din aplicația Settings > Extras > Touch > Wake pentru a se evita incidentele nedorite de deblocare cu PIN.
 • O altă problemă ar putea face ca Skype să nu funcționeze după upgrade. Cea mai bună soluție este dezinstalarea Skype pe Windows Phone 8.1 *înainte* de upgrade-ul la build-ul 10136 și reinstalarea după upgrade. Dacă ratați acest pas înainte de upgrade, puteți dezinstala Skype și apoi puteți reinstala această aplicație din Store odată upgrade-ul făcut.
 • Dacă nu puteți instala pachete lingvistice vedeți această postare de forum.

Ce e nou în Windows 10 Mobile Build 10136 ?

Multe finisaje la interfață: sunt foarte multe lucruri care au fost finisate și modificate în interfața a sistemului de operare. Suprafața de introducere a codului PIN este transparentă, și ”plutește” peste imaginea de pe lock screen în loc să o acopere. Sunt multe schimbări la fonturi, iconițe, așezare, iar interfața pare a fi superioară celei din build-ul anterior, 10080 și schimările vor continua și în build-urile viitoare.
Îmbunătățiri pentru Cortana: Experiența Cortana a trecut printr-un set semnificativ de îmbunătățiri și este foarte aproape acum de designul final. Designul ecranului inițial Cortana și cel pentru meniul hamburger au fost schimbate pe baza feedback-ului de la Windows Insiders și au fost adăugate culori închise pentru armonie cu restul sistemului de operare. Acum Cortana urmărește zborurile și coletele pentru care primim corespondență și prezintă aceste informații în interfața proprie. Apar din nou alertele pentru plecarea la serviciu, drumul spre casă sau spre aeroport. Puteți pune întrebări despre starea vremii, despre cursul valutar, cotații bursiere și primiți răspunsuri din interfața Cortana.
Îmbunătățiri la Photos și Camera: În aplicația Photos, apăsați pe numele unei luni pentur a obține o listă cu toate lunile din care sunt fotografii pentru a face saltul rapid la perioada dorită. Tot acum se pot mări fotografiile cu dublu-tap pe ele. Performanța aplicației Photos a fost crescută. Dacă rulați acest build pe Lumia 640, 640XL, 930, Icon sau 1520 – testați apicația Lumia Camera Beta și setați-o ca aplicație implicită. Lumia Camera Beta este la fel cu noua aplicație Windows 10 Camera dar anumite caracteristici specifice telefoanelor Lumia apar pentru anumite modele.
Îmbunătățiri pentru utilizarea telefonului cu o mână: pentru aparate cu ecrane de 5 inch sau mai mari acum utilizarea cu o singură mână este mai ușoară. Apăsați și țineți apăsat butonul Start și ecranul va glisa în jos pentru a vă permite să atingeți elemente din partea de sus a acestuia. Pentru a glisa ecranul înapoi în sus, apăsați pe spațiul negru din partea superioară a ecranului sau apăsați și țineți mai mult apăsat butonul Start. Acest mod de lucru se dezactivează după mai multe secunde și telefonul revine la modul normal de utilizare.

Ce probleme din build-ul 10080 au fost rezolvate ?

 • S-a rezolvat problema cu MMS-urile din build-ul 10080 și ar trebui ca utilizatorii să poată primi mesaje MMS fără probleme.
 • S-au rezolvat problemele cu touch-ul care nu mai răspundea pe lock screen, ceea ce nu mai permitea glisarea în sus pentru deblocare.
 • S-au rezolvat probleme estetice la extinderea/restrângerea Action Center.
 • S-au rezolvat problemele cu textul prea mic din aplicația People.
 • La bascularea Wi-Fi în Action Center, acum activează/dezactivează Wi-Fi în loc să meargă la setările Wi-Fi Settings.
 • Fundalul ecranului Start ar trebui să scaleze corect.
 • Se poate adăuga un mesaj de status detaliat pentru afișare pe lock screen din aplicații precum Outlook Calendar fără ca aplicația Settings să ”crape”.
 • De asemenea s-a rezolvat problema cu apariția unui cursor pe ecran când utilizatorii apăsau butonul back pe telefon.

 

Back To Top
Search