Microsoft a decis să anunțe disponibilitatea versiunii Beta a SP 1 pentru Windows 7 și Windows Server 2008 R2 la conferința TechEd

Potrivit Microsoft :

Beta-ul public al Service Pack pentru Windows Server 2008 R2 și Windows 7 va fi lansat la sfîrșitul lui iulie. Acest pachet este valid atît pentru Windows 7 cît și pentru Windows 2008 R2, este unul și același pachet.

Pentru Windows 7, SP1 nu este decît o colecție de pachete de actualizare, plus cîteva patch-uri noi realizate la sugestia partenerilor și clienților Microsoft. Mai precis, SP1 nu va aduce schimbări de aspect sau de funcționalitate în Windows 7.

Pentru Windows Server 2008 R2 apar însă două elemente de noutate :

Dynamic Memory este o îmbunătățire semnificativă adusă tehnologiei Hyper-V (sistem de virtualizare pentru Windows pe 32 sau pe 64 de biți bazat pe virtualizarea hardware ce permite rularea mai multor sisteme de operare pe același calculator). Această îmbunătățire permite alocarea dinamică de memorie între sistemele virtuale care rulează pe aceeași mașină, fără a fi nevoie de intervenții dedicate sau de oprirea vreunui sistem ori mașini virtuale.

RemoteFx este al doilea element nou pentru setul de virtualizare Desktop de la Microsoft. Folsind această caracteristică nouă a Windows Server 2008 R2, experiența de virtualizare a desktop-ului se îmbogățește. RemoteFX funcționează independent de engine-ul grafic și suportă orice conținut vizual, inclusiv Silverlight sau Flash. De asemenea îmbunătățește experiența utilizatorului cu suport pentru redirecționare USB. Pentru că utilizează resurse grafice virtualizate, RemoteFx funcționează pe o gamă largă de dispozitive, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată și pe hardware de generație mai veche, dar și pe rețele mai lente.

Back To Top
Search