• Cloud

Microsoft a decis să treacă la un parteneriat cu WordPress.com (respectiv compania Automattic), parteneriat al cărui obiectiv este migrarea spre acest serviciu de blogging a peste 30 de milioane de utilizatori Windows Live Spaces, serviciu care va fi închis la primăvară, în martie. Windows Live Spaces a fost înființat în 2006.

Anunțul a fost făcut astăzi, la conferința TechCrunch Disrupt de Dharmesh Mehta, Director Management Produs Windows Live (Microsoft) și Toni Schneider, CEO la Automattic, firma care deține wordpress.com. Mehta a arătat că în loc de a dezvolta o platformă concurentă de blogging, Microsoft a decis să realizeze acest parteneriat cu WordPress.com, care are deja pste 26 de milioane de utilizatori și care susține nu mai puțin de 8,5 la sută dintre site-urile de pe Web.

 

În procesul de migrare, conținutul va fi preluat integral, iar cei care vor căuta adresele Live Spaces vor fi redirecționați către noile adrese WordPress. Pe lângă migrarea spre WordPress.com, utilizatorul Live Spaces mai are la dispoziție câteva alternative : să descarce și să stocheze local conținutul, să-l șteargă definitiv, sau să amâne decizia un timp. Microsoft va desființa, însă Live Spaces peste 6 luni.

Un element de noutate interesant este că de astăzi orice blog WordPress va putea interacționa cu Windows Live Messenger. Dacă publici un articol pe noul tău blog WordPress migrat de pe Windows Live, serviciul Windows Live Messenger va fi actualizat și va trimite notificări tuturor celor aflați pe lista ta de contacte.

Back To Top
Search