Asus-renunta-la-RT11

Chairman-ul  Jonney Shih a anunțat săptămâna aceasta că ASUS nu intenționează să mai proiecteze sau să mai producă device-uri cu Windows RT, din cauza vânzărilor slabe. El a arătat că utilizatorii folosesc încă foarte multe programe clasice pe desktopul Windows, aplicații care nu funcționează pe Windows RT.
Rezultatele nu sunt foarte promițătoare” a declarat Shih pentru All Things Digital într-un interviu recent, vorbind despre vânzările slabe ale device-urilor cu Windows RT. El a mai adăugat că dintre toate produsele ”ciudate” de la ASUS, între care  “laptopuri teeny-tiny, telefoane care se transformă în tablete, și chiar o tabletă de 7 ” care se poate ține la ureche pentru utilizare pe post de telefon ”— doar device-urile cu Windows RT au fost un eșec total.
VivoRT
Este interesant că ASUS ia o asemenea decizie, mai ales că la această oră ASUS este singurul producător (în afară de Microsoft) care produce un device destul de bun cu Windows RT, VivoTab RT. De fapt ASUS este singurul producător de echipamente RT  în afară de Microsoft. Cei mai mulți producători hardware au renunțat sau au optat pentru Windows 8, care funcționează cu hardware tradițional.
Vă reamintesc că recent (tot luna aceasta) și Lenovo a retras IdeaPad Yoga 11 varianta cu Windows RT, înlocuind-o cu modelul 11S pe care rulează Windows 8.
Ideapad Yoga 11
O altă observație a lui Shih vizavi de Windows 8 arată că nici Windows 8 nu este perfect, și s-a referit la programele pentru readucerea meniului Start pe acest sistem de operare, programe care au un real succes.
Shih a mai spus că deși acum sunt la modă device-urile mici, mini-tabletele, device-urile mai mari (cele de 10″) vor fi mai populare în cele din urmă.

Back To Top
Search