În ianuarie Microsoft a anunțat prețurile cu amănuntul pentru Office 2010 pentru versiunile Home and Student, Home and Business, Professional și Professional Academic. Produsul va fi livrat atît în cutii cu disc de instalare cît și preinstalat sau ca download, înregistrarea facîndu-se pe baza pachetelor care conțin doar un card cu codul de licență. Am aflat și prețul în România pentru o licență de Office Home and Small Business, îl găsiți la finalul articolului.

 

Versiunile de Office 2010 au fost anunțate oficial în iulie anul trecut, iar acum avem lista de prețuri pentru versiunile retail (pachet complet, cu amănuntul), prețurile sunt însă pentru Statele Unite.

Versiune

Aplicații incluse

Preț cutie

Preț card

Home and Student

Word, PowerPoint, Excel, OneNote

$149

$119

Home and Business

Ca mai sus, plus Outlook

$279

$199

Standard

Ca deasupra, plus Publisher

Doar licențe Volum

Doar licențe Volum

Professional

Ca deasupra, plus Access

$499

$349

Professional Academic

Ca deasupra

$99

 

Professional Plus

Ca deasupra, plus SharePoint Workspace, InfoPath

Doar licențe Volum

Doar licențe Volum

Microsoft a confirmat și faptul că versiunea Office Home and Student în cutie a produsului se va vinde și ca Family Pack, care permite folosirea produsului pe cel mult 3 PC-uri.

ATENȚIE ! Varianta în cutie a versiunilor Office Home and Business, Office Professional și Office Professional Academic îți dă dreptul să instalezi și să folosești suita de programe pe două calculatoare simultan, în vreme ce varianta cu card doar pe unul singur.

Cardul cu cod de licență pentru produs a fost anunțat în octombrie anul trecut și se va putea cumpăra doar prin intermediul producătorilor majori de echipamente originale (OEM) și online. Acest card va permite activarea produsului preinstalat pe sisteme noi de producătorii de PC-uri. La o privire mai atentă, veți observa că versiunea Office Starter 2010 nu este în listă. Această versiune limitată ca funcționalitate, suportată prin reclamele afișate în programe, care cuprinde doar Microsoft Word și Microsoft Excel, va fi instalată de OEM pe sisteme noi și este menită să înlocuiască pachetul Microsoft Works.

Tudor Galoș (MS RO) are detalii despre canalele de vînzare și despre prețurile pentru Office 2010 în România :

În România, Microsoft Office 2010 va fi comercializat în retail și prin licențiere în volum. În retail vor fi disponibile edițiile Home & Student, Home & Business (o ediție nouă ce conține Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Outlook) și Professional (ce acum conține și OneNote) în timp ce prin licențiere în volum vor fi disponibile edițiile Standard (ce conține acum și OneNote, Outlook cu Business Contact Manager și Publisher) și Pro Plus (ce acum conține și OneNote și SharePoint Workspace). De asemenea, licențierea în retail va fi făcută prin pachete, dar și prin Product Key Card, un sistem nou. Product Key Card este un card ce conține o cheie de produs care deblochează o licență de Office 2010 preinstalată pe un calculator. PKC-ul nu conține media și nu permite portabilitatea licenței. Pachetul conține media (DVD) și permite portabilitatea licenței. Din punct de vedere a prețurilor, ediția Home & Business va costa în jur de 250 EUR fără TVA în sistem PKC și 380 EUR fără TVA ca pachet.

Back To Top
Search