Steven Sinofsky a postat un articol nou pe blogul oficial Building Windows 8, în care vorbește despre organizarea echipelor de produs pentru Windows 8.

Munca pentru dezvoltarea Windows 8 este împărțită între echipe pe caracteristici (feature teams). Sunt 35 de echipe de acest fel, răspândite în mai multe țări, cu 25 până la 40 de developeri în fiecare, plus testeri și manageri, care lucrează împreună.

Windows este un proiect relativ mare, compus dintr-o serie de proiecte coordonate mai mici. Când am început munca la Windows 8 am știut clar ce vrem să facem așa că am alcătuit o structură a echipei pentru a sprijini clar acele planuri. Multe echipe lucrează împreună, dar în același timp încercăm să divizăm munca în grupuri rezonabil independente. Desigur, un client dorește ca ansamblul să funcționeze, dar ca dezvoltator, îți dorești ca lucrurile să funcționeze și separat. Este un echilibru fin pe care vrem să-l păstrăm.(Steven Sinofsky)

windows8-start-menu-d9

Sinofsky clarifică ideea de ”feature”, care poate fi tricky, pentru că poate fi percepută în multe feluri, de la o caracteristică funcțională (gen networking) până la ceva detaliat cum ar fi căutarea din meniul Start. De aceea, echipele sunt compuse din partea de arhitectură (cod, subsisteme, componente) și cea de scenarii (experiență utilizator) în care utilizatorul se confruntă cu elementele rezultate din arhitectură, cu încercarea de a ține numărul membrilor implicați cât mai mic dar și mai eficient.

Articolul este interesant și din alt punct de vedere, pentru că sunt amintite câteva direcții de dezvoltare cu iz de noutate:

App Store (într-o formă sau alta vom avea această caracteristică)

Core Experience Evolved (?)

Device Connectivity (conectivitate mă duce cu gândul spre mobilitate. Interesant)

In Control of Your PC (Aș vrea să văd gestionarea mai ușoară a PC-ului pentru persoanele non-tehnice)

Presentation and Composition (?)

Search, View, and Command (Partea de voice recognition din Windows evoluează cu ajutorul Microsoft TellMe. Search, View and Command sună a nume de centru de activități în Windows.)

Security & Identity (Bună alăturare, așteptăm detalii)

Storage & Files Systems (E timpul pentru un sistem de fișiere modern, care să permită indexarea

User-Centered Experience

Windows Online (integrarea cu SkyDrive, profile roaming ? Noi servicii online ?)

XAML (HTML evolved Smile)

Back To Top
Search