CEO-ul Microsoft a făcut indirect anunțul în Japonia, unde se află pentru o conferință a developerilor Microsoft, unde a folosit și numele ”Windows 8” într-un speech. Ballmer a spus că următoarea versiune a sistemului de operare Windows va fi lansată anul viitor.

”Pe măsură ce avansăm în 2011, așteptați-vă să auziți tot mai mult despre Windows 8. PC-uri slate, tablete, computere, o gamă variată de form factors.”

Microsoft's Steve Ballmer Japanese Developer Forum

Ballmer a mai prezentat în termeni generali intențiile Microsoft de a moderniza interfața Windows prin implementarea comezilor vocale și a vederii, dar și a comenzilor prin atingere.

”Cred că în viitor vom vedea o zi în care nu vom mai distinge atât de ușor între un telefon, un slate și un PC.”

Ballmer a mai alimentat hype-ul legat de update-urile funcționale Windows Phone arătând că :

”Veți avea o serie de informații,  inclusiv unele detalii despre cine va construi telefoane mobile Windows și care companii telecom le vor oferi în Japonia

via NeoWin

UPDATE – un e-mail primit de PCMag.com de la Microsoft arată că o persoană cu funcția de purtător de cuvânt de la Microsoft contrazice în aparență spusele lui Ballmer :

„It appears there was a misstatement. We are eagerly awaiting the next generation of Windows 7 hardware that will be available in the coming fiscal year. To date, we have yet to formally announce any timing or naming for the next version of Windows.”

”Se pare că a fost o afirmație greșită. Așteptăm cu nerăbdare următoarea generație de hardware Windows 7 care va fi disponibilă în următorul an fiscal. Până în acest moment ăncă nu am anunțat un calendar și nici un nume pentru următoarea versiune Windows”

Back To Top
Search