betarefresh

A doua versiune beta pentru Windows Live Essentials a fost lansata miercuri, 18 august si aduce foarte multe îmbunătățiri la capitolul stabilitate, consum mai redus de resurse și multe elemente noi. Printre acestea am să amintesc aici publicarea de videoclipuri pe flickr direct din MovieMaker, suport îmbunătățit pentru folderele spam și Trash din Gmail și posibilitatea de a încărca videoclipuri de dimensiuni mai mari (640 pe 480 px) pe SkyDrive.

Cel mai interesant element de noutate este introducerea chat-ului Facebook. Primul beta includea un mod de vizualizare nou pentru mesajele de pe Facebook și din alte rețele sociale, iar beta 2 aduce integrarea cu chat-ul Facebook. Cei 300 de milioane de utilizatori Windows Live Messenger pot folosi acum lientul lor preferat de mesagerie instantă pentru a conversa cu peste 500 de milioane de utilizatori Facebook.

Avem totodată și o foarte bună integrare a contactelor de pe Facebook în lista de contacte Windows Live, imediat după ce acordăm Windows Live Messenger posibilitatea de a comunica în contul Facebook. Știm foarte bine că Facebook nu are un chat grozav, dar este OK să poți comunica în scris măcar cu prietenii de acolo direct din Windows Live Messenger.

Trebuie spus însă că integrarea cu chat-ul Facebook este disponibilă momentan doar în șase țări, România nefiind încă pe listă, dar serviciul se va extinde treptat.

La capitolul interfață avem de asemenea îmbunătățiri, care constau în reașezări de butoane, branding Windows Live Essentials 2011 la unele dintre aplicații (eu am văzut la Windows Live Mail și la Windows Live Writer).

Un alt element important de noutate este că pozele atașate trimise prin Hotmail pot fi păstrate pe termen nedefinit pe SkyDrive, față de ceea ce exista înainte, cînd erau șterse automat după o perioadă. Mai mult, comținutul lipit în Windows Live Mail din Word, Excel și din alte aplicații Office își păstrează formatarea din document.

În cazul Windows Live Photo Gallery, aplicația va recunoaște acum tag-urile de localizare geografică deja existente în fotografii și oferă posibilitatea de a localiza pe o hartă Bing locul unde au fost făcute pozele. Tot în Photo Gallery avem îmbunătățiri semnificative ale funcției de recunoaștere facială.

În Windows Live Movie Maker avem un buton nou pe toolbar pentru captură de fotografii din videoclipuri

Windows Live Writer, ca și Windows Live Mail, păstrează formatarea documentelor din diverse aplicații Office 2011 la publicarea pe Web a articolelor de blog.

Outlook Connector a fost redenumit Outlook Connector Pack și are o interfață nouă pentru setările Hotmail.

Paul Thurrot spune că în următoarele luni vor mai fi adăugate noi caracteristici, dar Microsoft nu a anunțat dacă vom mai avea încă un beta sau nu.

Back To Top
Search