Rebranding La Microsoft

Înainte de a trece la știrea de astăzi, trebuie să menționez că pe 23 august 2012 Microsoft a anunțat noul branding pentru companie, ca și noul logo :

Sunt 25 de ani de la ultima modificare a logo-ului Microsoft, iar acum este momentul perfect pentru o schimbare. Acesta este un an foarte interesant pentru Microsoft, pentru că nepregătim să lansăm versiuni noi pentru aproape toate produsele noastre. De la Windows 8 la Windows Phone 8 la XBox services până la noua versiune Office, veți vedea un aspect unitar al acestor produse care oferă o experiență familiară pe PC-uri, telefoane, tablete și televizoare. Acest val de noi versiuni nu este doar reimaginarea celor mai populare produse proprii, dar totodată reprezintă o nouă eră pentru Microsoft, așa că logo-ul nostru trebuie să evolueze pentru a accentua vizual acest nou început. — Jeff Hansen – General Manager, Brand Strategy, Microsoft.Pe de altă parte, am mai scris în această vară despre redenumirea serviciilor și produselor Windows Live, iar acum am aflat despre o altă apropiată schimbare de nume, încă neanunțată oficial, dar menționată de Mary Jo Foley, care citează surse din Microsoft:

Microsoft a redenumit echipa cunoscută anterior ca “Windows Live” în echipa “Windows Services”.  Divizia al cărei președinte este Steven Sinofsky se va numi ”Windows Division”, în loc de ”Windows and Windows Live Division”.

Microsoft a anunțat decizia de a retrage brandul ”Windows Live” încă din luna mai și a redenumit între timp o serie de servicii ”Windows Live” simplu, ca ”Windows”. Iată câteva exemple: ”Windows Essentials”, Windows Mail Desktop (fostul Windows Live Mail, încă nu a fost redenumit, urmează însă relativ curând) sau Windows Writer (la fel, fostul Windows Live Writer, nici el nu este încă redenumit, urmează curând).
Mary Jo Foley mai spun că echipa care dezvoltă suita Essentials se va integra în nou creata echipă ‘Windows Apps’.
Încă nu este clar dacă Outlook.com va intra sau nu sub umbrela diviziei Office. Hotmail, Outlook Express, Windows Live Mail sau Windows Mail nu au fosr legate niciodată de această divizie, dar aceasta pare a fi mișcarea logică de așteptat pe mai departe.
Dacă este foarte clar accentul pus de Microsoft pe SkyDrive (de curând avem și aplicații SkyDrive create de Microsoft pentru Android, și sunt foarte reușite), rămâne un mare semn de întrebare cu privire la soarta Messenger (Windows Live Messenger), și se speculează destul de mult, mai ales după achiziționarea Skype cu privire la posibila integrare/înlocuire a Messenger de către Skype.

Back To Top
Search