Microsoft și Nokia  au anunțat astăzi că Board-urile Directoare ale ambelor companii au decis să participe la o tranzacție prin care Microsoft va cumpăra toate diviziile Nokia Devices & Services, licențele pentru patentele Nokia și licențele pentru serviciile de hărți Nokia.

Potrivit înțelegerii, Microsoft va plăti 3,79 miliarde de euro pentru a cumpăra Nokia Devices & Services și 1,65 miliarde euro pentru patentele Nokia. Suma totală : 5,44 miliarde euro plătiți cash. Microsoft va recurge la resursele cash din afara US (overseas) pentru a finanța tranzacția, care va avea loc în primul trimestru al anului viitor, după ce va fi aprobată de acționarii Nokia, va trece de toate aprobările legale și alte etape necesare pentru încheierea acesteia.

 


  1. În ceea ce privește integrarea, Microsoft a anunțat câteva lucruri interesante într-un email adresat tuturor angajaților. Astfel:
  2. Stephen Elop revine la Microsoft și va conduce o divizie extinsă Devices, care include tot ce înseamnă Devices and Studios la Microsoft și majoritatea echipelor care vor veni de la Nokia. Elop raportează direct CEO-ului Microsoft (încă Steve Ballmer).
  3. Julie-Larson Green va continua să conducă echipa Devices and Studios, care se va concentra pe XBOX One și Surface, și care va lansa o serie de produse noi în această toamnă. Julie se va alătura echipei lui Stephen Elop după achiziționarea Nokia, și va lucra cu acesta pentru a forma noua divizie Devices.
  4. O serie de lideri engineering de la Nokia vin la Microsoft și vor raporta lui Elop în noua sa poziție:
  • Jo Harlow (va conduce Smart Devices Team)
  • Timo Toikkanen (va conduce Mobile Phones Team)
  • Stefan Pannenbecker (va conduce echipa Design)
  • Juha Putkiranta, care se ocupă de integrare din partea Nokia

5. Echipa de vânzări Nokia rămâne sub conducerea lui Chris Weber, care, după achiziția Nokia va raporta lui Kevin Turner la Microsoft, și va lucra alături de Chris Saposella și Kevin Turner pentru o echipă de vânzări către operatori integrată.

6. Echipa Operating System de la Microsoft rămâne sub conducerea lui Terry Myerson, cu misiunea de a suporta atât inovația hardware internă cât și parteneriatele hardware externe.

7. Marketing-ul va fi condus de Tami Reller și Mark Penn, cu primă prioritate pe un brand unificat și o strategie de publicitate disponibile cât mai rapid posibil.

Adițional, se urmărește oferirea unui singur set de servicii de suport pentru device-urile Microsoft, prin integrarea suportului Nokia cu cel de la Microsoft.
Geografic vorbind nu se vor face schimbări privind zonele unde există angajați Nokia, ceea ce înseamnă de fapt păstrarea locurilor de muncă pentru majoritatea acestor angajați.
Mai jos avem un slideshow care explică motivele și motivațiile pentru care Microsoft și Nokia fac acest pas:

1|30
September 03, 2013
Image: Web

Back To Top
Search