W10M-14327

Microsoft tocmai a lansat Windows 10 Mobile Insider Preview Build 14327 pentru Insiderii din Fast ring.

Acum putem testa Messaging Everywhere în preview

Utilizatorii pot activa acum versiunea experimentală Messaging everywhere din Windows 10 prin care pot primi și trimite SMS-uri de pe telefon cu ajutorul unui PC cu Windows care folosește același cont Microsoft.
14327 Messaging everywhere

Cum activez Messaging Everywhere ?

 • Asigurați-vă că device-urile folosesc același cont Microsoft (MSA).
 • Pe telefon – verificați ca opțiunea Send texts on all my Windows devices (Trimite mesajele pe toate device-urile mele Windows) este activată.
 • Pe PC – asigurați-vă că ați selectat telefonul prin care vreți să expediați mesajele (dacă sunt mai multe). Opțiunea este prezentă în setările aplicației Messaging de pe PC.

NOTĂ: Poate ați observat că integrarea Skype din aplicația Messaging a acestui build Windows 10 Mobile a fost eliminată. Aceasta s-a făcut pentru ca Skype să poată oferi o experiență mai bună, înlocuidn integrarea cu aplicația Skype UWP Preview pentru mobil dintr-un build viitor. Între timp, puteți folosi aplicația Skype pentru Windows Phone din Magazinul Windows.

Limbi noi pentru Cortana

Din acest build, Cortana funcționează cu spaniola din Mexic, protugheza braziliană și franceza canadiană pentru Mobile (deja disponibile pe PC-uri din build-ul 14279). Dacă rulați Windows 10 Mobile Insider Preview într-una dintre aceste limbi, puteți testa Cortana. Pentru fiecare piață nouă, echipa Cortana lucrează pentru a crea o experiență personalizată relevantă cultural pentru fiecare audiență și limbă. Acestea sunt versiuni inițiale care vor fi îmbunătățite pe baza feedback-ului de la utilizatori.

Cortana nu numai că vorbește noua limbă, dar și ”înțelege” ce spun vorbitorii acesteia, astfel că puteți dicta text în limbile respective.

Probleme rezolvate în Windows 10 Mobile build 14327

 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca pachetele lingvistice de interfață și de vorbire să nu poată fi descărcate.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca în unele situații ecranul telefonului să nu se aprindă și să nu răspundă imediat, iar Windows Hello să nu mai funcționeze după utilizarea tastei de pornire pentru a bloca/debloca rapid telefonul.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca în unele situații tastele Spațiu și Enter să nu funcționeze.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca Facebook Messenger și alte aplicații cum ar fi WeChat, Transfer My Data sau UC Browser să nu poată fi lansate de pe Start și nici din lista de aplicații.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca diverși emoji să nu poată fi șterși din caseta de editare a unei notificări interactive.
 • S-a modificat algoritmul de autocorecție iar acum autocorectarea se poate opri prin apăsarea pe cuvântul evidențiat aldin (word).
 • Textul din Glance screen (ecranul de blocare) respectă scalarea textului stabilită prin setările Ease of Access.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca tethering-ul prin Bluetooth să nu funcționeze dacă Bluetooth nu ar fi fost activat înainte.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca utilizatorul să nu poată selecta o imagine o imagine eșantion ca fundal pentru ecranul de blocare.

Probleme cunoscute în Windows 10 Mobile build 14327

 • Feedback Hub nu este tradus și interfața va fi în engleză americană chiar dacă instalați un pachet lingvistic de interfață.
 • Încă se investighează crash-urile aplicației Camera app la intrarea în camera roll.
 • Există o problemă care face ca lista de aplicații să conțină duplicate cu statusul în instalare chiar dacă aplicațiile sunt instalate și utilizabile pe telefon. S-ar putea ca și în magazin să vedeți aplicații listate ca fiind în curs de instalare. Ca o soluție temporară, porniți și opriți o descărcare din listă și apoi apăsați pe Resume all (Reluare).
 • S-ar putea să vedeți în continuare pătrate în loc de emoji noi în unele aplicații – problema este în curs de rezolvare.
 • Încă persistă un bug care împiedică lansarea de aplicații cum ar fi Tweetium.
 • Se investighează cauzele opririi conexiunii de date, cu menținerea notificării de status ca fiind conectată.
 • Starea activat/dezactivat a Glance screen (ecran de blocare) nu este respectată după trecerea la un build nou. De aceea va trebui să o refaceți după upgrade.

Concluzii preliminare

După câte observ din cele de mai sus, nu prea are rost să trec cu Lumia 950 pe acest build, și voi continua testarea pe Lumia 930 (fără SIM) și pe Lumia 640 (SIM Digi Mobil). Voi reveni în prima parte a zilei de mâine cu detalii despre caracteristica Messaging Anywhere.
A! Să nu uit ! Nu știu ce părere aveți voi, dar eu unul nu cred că mesageria Skype avea ce căuta în aplicația de Mesagerie și mă bucur că au decis separarea. Sunt curios ce părere aveți voi despre acest lucru.

Back To Top
Search