Microsoft a lansat ieri build-ul 14257 pentru insiderii din Fast ring.  Nu sunt caracteristici noi, doar probleme rezolvate.

Gabe Aul spune pe blogul Windows câteva lucruri interesante:

… suntem la începutul unui nou ciclu de dezvoltare pentru introducerea de noi caracteristici în Windows 10. Echipele sunt încă la începutul lucrului la aceste caracteristici iar majoritatea modificărilor făcute în acest build sunt pentru a crea baza pentru ca ele să poată fi introduse în build-uri viitoare.

Ce probleme au fost rezolvate în acest build ?

Echipele de produs au oferit bug fixes, inclusiv pentru probleme raportate de insideri:

 • Problema cu aplicațiile care crapă periodic sau alte probleme care țin de gestionarea memoriei, cauzate de unele modificări recente a fost rezolvată. Cei care au avut probleme cu lansarea clientului Git pentru Windows îl vor putea lansa în acest build.
 • Butonul Connect apare acum în Action Center.
 • F12 Developer Tools se încarcă acum corect în Microsoft Edge.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca sugestii de aplicații să fie afișate în Start chiar dacă ele au fost dezactivate din Settings > Personalization > Start.
 • S-a rezolvat problema care făcea ca la schimbarea imaginii de pe Lock screen cu opțiunea “Get fun facts, tips, tricks and more on your lock screen” activată să revină la imaginea implicită.
 • Miniaturile (iconițele) de pe desktop sunt deformate la schimbarea setărilor DPI de la 100% la 150% sau 175%.
 • S-a rezolvat o problemă care apărea la lipirea din clipboard de fișiere într-o arhivă zip (Compressed Folders) prin click dreapta > Paste sau prin combinația de taste Ctrl+V. Adăugarea de fișiere în arhive zip prin această metodă trebuie să funcționeze corect.

Ce probleme sunt în acest build ?

 • Dacă selectați “Reset This PC” în Settings > Update & Security > Recovery – va trebui să reinstalați Windows, pentru că funcția de reset va face PC-ul nerecuperabil. Problema va fi rezolvată în build-ul următor. Puteți reveni însă la build-ul anterior dacă lucrurile nu merg cum trebuie pe 14257. Acest bug a existat și în build-ul 14251, așa că un reset nu ar fi o idee bună.
 • Caseta cu eroarea WSClient.dll poate să apară în continuare la autentificare. Puteți aplica remediul oferit și pentru build-urile anterioare:

schtasks /delete /TN “\Microsoft\Windows\WS\WSRefreshBannedAppsListTask” /F

 • Camera frontală nu este utilizabilă pe PC-urile cu camere Intel RealSense, ceea ce face imposibilă utilizarea Windows Hello sau a altor aplicații care folosesc această cameră.
 • După autentificarea pe PC puteți vedea Airplane Mode (Modul avion) activat, chiar dacă rețeaua Wi-Fi este pornită. Puteți activa-dezactiva Modul Avion pentru a se afișa starea corectă.

Nu uitați să oferiți feedback fie prin aplicația din Windows, fie prin butonul de mai jos, pe forumul nostru.

Back To Top
Search