2015 a fost anul în care am încercat de mai multe ori să pornesc un forum pe lângă site-ul wfl.ro, dar din diverse motive – principalul fiind comoditatea utilizatorilor Facebook – am renunțat.

La începutul lui 2016 am luat o decizie îndrăzneață și importantă pentru viitorul site-ului Windows Fără Limite, anume renunțarea la sistemul de comentarii de pe site în favoarea utilizării unei platforme noi plasată pe un server separat, cu funcționalitate mult mai bună decât a comentariilor WordPress sau Disqus și cel puțin la fel de bună cu aceea din rețelele sociale.

De ce este mai bun acest sistem de discuții ?

Acest sistem de discuții vă oferă tot ce este mai bun din ambele lumi, din aceea a rețelelor sociale, cât și din cea a site-urilor responsive pentru mobil.

Autentificare prin conturile personale din rețelele sociale

La partea de similitudine cu ceea ce avem în rețelele sociale, discuss.wfl.ro vine cu autentificare folosind conturile personale Facebook, Twitter sau Google+, dar permite și autentificare cu un cont normal, cu nume de utilizator și parolă.

Discuții în timp real, pe o singură pagină

Tot din rețelele sociale, forumul preia ideea de discuții în timp real, liniare. Astfel, discuțiile nu sunt segmentate pe pagini, ci curg încontinuu pe o singură pagină, fără a fi nevoie de o reîncărcare a unei pagini noi pentru a urmări sau pentru a completa discuția cu un răspuns.
De asemenea, pe măsură ce alți utilizatori postează în aceeași discuție, le veți putea vedea răspunsurile afișate în timp real.

Notificări desktop bazate pe browserele moderne

Ca un alt element de noutate, în toate browserele care permit acest lucru, forumul nostru afișează notificări pe desktop câtă vreme aveți browserul deschis, chiar și fără a avea deschis un tab cu forum.wfl.ro însă. Acest lucru poate fi foarte util dacă urmăriți o discuție foarte interesantă.

Design responsive, încărcare rapidă

De notat că forumul arată și se comportă foarte bine și pe mobil, fiind proiectat din start pentru aceasta.

Server separat

Pentru acest sistem de discuții folosim un server separat, pe care există și funcționează doar discuss.wfl.ro. Serverul are disc SSD, 2 x CPU și 8 GB RAM, ceea ce garantează că va suporta traficul intens pe care îl așteptăm imediat ce forumul va crește.
De ce am ales un server separat ? Pe lângă motivele de mai sus legate de performanță, dorim să putem fi contactați dacă site-ul wfl.ro are probleme. De aceea, este o idee foarte bună să ne sesizați problemele cu wfl.ro folosind secțiunea Feedback din forum.

Cum pot accesa forumul pentru a comenta la un articol ?

Dacă la postarea unui articol nou pe wfl.ro a fost creat un subiect dedicat în forum, veți vedea acest buton roșu, Pornește discuția, în partea de jos a paginii:
Buton discutie
Odată ajunși pe discuss.wfl.ro, puteți posta în acel topic dedicat articolului.
Dacă articolul pe care l-ați citit nu are acest buton la bază, puteți folosi oricând meniul site-ului (1) sau butonul de pe bara laterală (2) pentru a accesa discuss.wfl.ro:
Buton discutie sidebar + meniu forum
De asemenea, am inclus sub butonul de pe bara laterală de pe site și o listă cu cele mai noi discuții de pe forum (3).

Unde să postez despre … ?

  • Dacă aveți nevoie de ajutor pentru un PC sau o tabletă cu Windows, postați în secțiunea Suport PC.
  • Dacă aveți întrebări sau comentarii despre telefoane, postați în secțiunea Telefoane Windows.
  • Dacă aveți feedback despre site sau despre forum, mergeți la secțiunea Feedback.
  • Dacă aveți ceva interesant care nu se încadrează în cele de mai sus, mergeți la secțiunea Off-Topic
  • Dacă aveți ceva de vânzare sau la schimb, cum ar fi: telefoane, tablete, PC-uri, laptopuri, accesorii, componente, periferice, etc., mergeți la secțiunea Bazar

Concluzii, idei

Ne-am bucura foarte mult dacă, pe lângă vizitarea zilnică a site-ului wfl.ro vă veți face obiceiul de a merge zilnic și pe discuss.wfl.ro.
Participați la discuții în fiecare zi. Fiecare întrebare, fiecare răspuns contează foarte mult pentru ceilalți utilizatori și face comunitatea utilizatorilor Windows mai puternică.

Back To Top
Search