Am mai vorbit despre gestionarea energiei în Windows 7, dar nu am prezentat Windows 7 Mobility Center, care poate fi deosebit de util celor care au un laptop. Oricum poate fi apelat doar pe un laptop. Cea mai simpla cale este combinația de taste Win (tasta cu steagul Windows) și X.

Iată ce face fiecare secțiune în parte pentru viața bateriei laptopului tău :


Display brightness – Durata vieții bateriei este invers proporțională cu strălucirea ecranului. Poți trage cursorul spre stânga, până la limita vizibilității. Dacă ești într-un loc foarte puternic luminat, nu vei putea scădea prea mult luminozitatea ecranului, dar dacă, de pildă, ești într-un compartiment întunecos de tren poți reduce intensitatea luminoasă ceva mai mult, vizibilitatea rămânând acceptabilă chiar și la o iluminare redusă.
Volume – Putem bifa căsuța Mute pentru a închide complet sonorul, ceea ce reduce la minim consumul de energie al cipului audio, care este mare consumator de energie la alimentarea pe baterii. Dacă avem nevoie de sunet, putem să-l lăsăm la o intensitate mică și să folosim căști în locul difuzoarelor.
Battery Status – Căsuța aceasta prezintă grafic și procentual nivelul de energie rămas în baterie și are un slider care permite comutarea regimului de alimentare între High Performance, Balanced și Power Saver, ultimele două fiind recomandabile dacă mergem pe baterie, al treilea cel mai potrivit.
Wireless Network – Se afișează starea adaptorului de rețea Wireless (conectat/deconectat de la rețea). Putem opri funcționarea adaptorului de rețea wireless dacă nu avem nevoie de conectare la rețea.
External Display – Conectarea unui monitor extern va aduce oprirea funcționării celui intern (din nou economie de energie dacă suntem pe baterie).
Sync Center – Permite accesarea setărilor privind sincronizarea informațiilor cu dispozitive mobile (telefoane mobile inteligente, playere portabile).

Presentation Settings – Dacă apăsăm Turn on, se activează setările pentru susținerea unei prezentări fără întreruperi nedorite gen trecerea laptopului în standby sau intrarea screensaverului peste o prezentare sau un film care rulează pe laptop.

Back To Top
Search