Windows-8-1-criptare-disc11

După lansarea Windows 8.1, toate versiunile Windows 8 și Windows RT vor include funcționalitatea de criptare completă a discului, similar cu ceea ce avem acum în Windows RT.
Mai mult, criptarea va fi activată implicit încă de la instalarea Windows 8.1.
În versiunea curentă a Windows RT (1.0 să-i zicem), criptarea discului este activată automat când utilizatorul se autentifică folosind un cont Microsoft. Criptarea este bazată pe BitLocker și este transparentă pentru utilizator. Pe de altă parte, ea nu poate fi gestionată nicicum pe dispozitivul local.
Din Windows 8.1, toate versiunile Intel based, dar și Windows RT vor include această funcționalitate, care va fi activată încă de la instalare, fără ca utilizatorul să știe că este activă, așa cum se întâmplă acum în Windows RT 1.0. Cu toate acestea, producătorii de PC-uri și mediile de afaceri corporate care vor dori dezactivarea acestei funcționalități vor avea această opțiune, iar Microsoft a anunțat că va oferi detalii despre aceasta în perioada următoare.
BitLocker și BitLocker To Go vor fi în continuare disponibile pentru utilizatorii care doresc să gestioneze mai strict criptarea discurilor, dar numai în Windows 8 Pro și Enterprise.

Back To Top
Search