Windows To Go - Windows 8-1

Windows 8 Enterprise include o caracteristică numită Windows To Go, care permite instalarea sistemului de operare pe un stick USB prin crearea unui mediu de lucru portabil. Această caracteristică este păstrată și îmbunătățită în Windows 8.1 prin faptul că permite accesul la Windows Store și din Windows To Go, adică atunci când rulăm Windows 8.1 de pe stick-ul USB, ceea ce nu este posibil în Windows 8.

În versiunea inițială a Windows To Go, Windows Store nu este disponibil pentru că accesul la Windows Store este legat de contul Microsoft al utilizatorului.
De fiecare dată când pornim Windows To Go de pe un calculator diferit, acel computer este înregistrat în prezent ca fiind un alt computer pur și simplu, legat la contul Microsoft, nefiind făcută diferența că de fapt suntem pe Windows To Go într-un mediu temporar. De aici probleme cu limitarea instalărilor unei licențe de aplicație la maxim 5 copii, fiecare pe un dispozitiv separat. Utilizatorii avansați pot elimina restricția de acces și pot folosi Windows Store chiar și în prezent, dar utilizatorii obișnuiți nu au această posibilitate, ceea ce limitează accesul la aplicații care pot fi utile și în mediul de lucru temporar creat prin rularea Windows To Go.
Windows 8.1 rezolvă această problemă, în sensul că Windows Store este acum activat implicit și utilizatorii Windows To Go pot migra pe un număr nelimitat de computere, accesa Windows Store și utiliza aplicații de acolo.

Back To Top
Search