Pentru Microsoft, principala misiune legată de Windows 10 este aceea de a convinge business-urile să treacă la noul sistem de operare. Pentru aceasta, compania introduce din start o serie de caracteristici care vin să întâmpine problemele cu versiunile anterioare dar și opțiuni noi pentru securitate și productivitate.

Sintetizând, iată ce e nou în Windows 10, pe sistemul Q & A (întrebări și răspunsuri):

De ce a fost un eveniment pentru Enterprise ?

Pentru început, Microsoft s-a ocupat de caracteristicile care țin mai degrabă de platformă, care va fi complet unificată, de creșterea performanței și securității acesteia și de unele aspecte care țin de productivitate. Acestea sunt teme urmărite foarte aproape de factorii de decizie din Enterprise. Accentul nu a fost acum pe caracteristicile pentru consumeri, aceasta fiind o etapă ulterioară.

Care este mesajul Microsoft cu privire la Windows 10 pentru Enterprise ?

Mesajul pentru Enterprise are mai multe componente: 
Deployment simplificat. Fiind o platformă modulară, deploymentul este simplificat. Sistemele de gestionare existente pot fi folosite pentru a se demara upgrade-uri directe (”peste”) Windows 7 sau Windows 8.
Dispozitivele vor putea fi gestionate unitar, prin cloud, prin servicii ca Windows Intune. Windows 10 va aduce Mobile Device Management (MDM) și pe laptop-uri și desktop-uri, ceea ce va permite gestionarea unitară, eficientă, cu costuri mai mici.
Control complet asupra cadenței actualizărilor. Noul sistem de actualizare lunară, dar și capacitatea platformei de a face upgrade „din mers” vor fi perfect controlabile de factorii de decizie din organizația dumneavoastră. Se vor oferi scenarii diferite pentru scadențe diferite, nu doar variantele fixe, cu opțiuni de a permite actualizarea continuă sau de a efectua manual gestionarea actualizărilor.
Accent masiv pe securitate, protejarea identității și a informațiilor. Un nou layer de securitate, introdus de Windows 10 oferă același grad ridicat de siguranță pentru orice fel de transfer de date, între orice fel de dispozitive, fără a fi necesare instalări suplimentare sau proceduri noi. Este ceea ce Microsoft numește protecție care urmărește datele oriunde ar merge ele. Adițional, toate dispozitivele vor avea acces VPN securizat și mai flexibil ca gestionare.
Compatibilitate. Se menține compatibilitatea cu aplicațiile existente și sunt introduse noi metode de testare a compatibilității.
Un app store unificat, deschis către Enterprise. Unificarea magazinelor de aplicații, posibilitatea achiziționării de aplicații în volum, distribuția flexibilă și posibilitatea recuperării și a refolosirii licențelor de către organizații, opțiunile de personalizare a experienței magazinului pentru organizații, filtrarea aplicațiilor disponibile pentru angajați sunt principalele direcții pe care Windows 10 le va aduce.

Feedback-ul este esențial

Astăzi Microsoft va activa Windows Insider Program. Ca profesioniști IT sau entuziaști, familiarizați cu software incomplet sau nefinalizat, sunteți încurajați să descărcați Windows 10 Technical Preview pentru teste și, mai mult, să participați la discuții în forumurile speciale care vor fi deschise ulterior. Pe aceste forumuri vor fi prezenți membri ai echipei de produs Windows, MVPs și profesioniști, cât și entuziaști Windows.

Ce urmează ?

Noua platformă va fi gata pentru deployment pe parcursul anului viitor (later next year), iar până atunci, pe baza feedback-ului primit, Microsoft va continua să dezvolte și să îmbunătățească sistemul de operare. Persoanele care se înscriu în programul Windows Insider vor primi build-uri intermediare și vor putea testa caracteristici noi, fiind foarte important să participe, să răspundă cu feedback.
Microsoft nu a amintit toate aceste detalii la evenimentul de ieri de la San Francisco, dar a postat acest articol prin care spune mai mult.
UPDATE
Înscrieți-vă ca Insider aici pentru a descărca Windows 10 Technical Preview !

Back To Top
Search