Gdr3a11

Acesta nu este un subiect nou în blogosfera tech de la noi, dar am decis să scriu câteva articole de bază privind Windows Phone, iar acesta este unul dintre ele. Windows Phone 8 General Distribution Release 3 este un update care aduce câteva noutăți funcționale interesante dar și importante pentru terminalele mobile, despre care vom vorbi în continuare.

Cel mai important este suportul pentru display-uri full HD (1080p) și pentru chipseturi mai avansate. Odată cu creșterea rezoluției maxime, crește numărul de tiles afișate pe lat în modul vertical, portret, la 3 tile-uri medii sau 6 tile-uri mici pe rând pe device-urile cu rezoluții corespunzătoare.
Un alt element de noutate este apariția butoanelor pentru închiderea aplicațiilor, în interfața de comutare, acele X-uri din screenshot.
x
De asemenea, GDR3 mai aduce sunete personalizate individual pentru notificările la mesaje, e-mail, remindere, mesaje instant și mesagerie vocală.
O altă funcționalitate apreciată de fanii Windows Phone este posibilitatea de blocare/deblocare a rotirii ecranului.
Tot GDR3 mai aduce și Driving Mode, o interfață în care putem configura comportamentul device-ului în timp ce conducem automobilul. Mai exact, mesajele text și apeurile telefonice pot fi respinse automat iar expeditorii și persoanele care ne apelează pot primi un răspuns automat, editabil de către proprietarul telefonului, prin care li se explică de ce nu putem răspunde. Telefonul mai poate trece automat în Driving Mode dacă recunoaște un anumit dispozitiv – bluetooth de exemplu – care este amplasat în automobil.
Odată cu GDR3, terminalele Nokia vor primi și un update firmware numit momentan ”Bittersweet shimmer”. Se pare că numele final va fi totuși ”Black”. Acesta va aduce 20 de culori noi pentru afișarea orei pe ecranul Glance în timpul nopții (versiunea firmware curentă, ”Amber” are doar roșu), pe lângă afișarea de notificări pe același Glance Screen. De asemenea, deși inițial se părea că doar pe terminalele ”Black”, în prezent avem noua aplicație Nokia Camera (reunește funcționalitățile din Nokia Camera Pro și Nokia Smart Cam) și Storyteller, o interfață tip timeline creată automat pe baza fotografiilor pe care le facem cu camera telefonului și pe baza coordonatelor geografice/GPS.

Back To Top
Search