Încă un articol despre browserul Microsoft Edge ? Cred că e timpul să ne obișnuim cu ideea, pentru că vor mai veni și altele. De data asta vă spun ce caracteristici plănuiește Microsoft să implementeze în noul browser după ce Windows 10 va fi RTM.După ce a amânat prezentarea publică a browserului destul de mult, Microsoft anunță că anumite caracteristici nu vor fi prezente în Microsoft Edge în vară, când Windows 10 va fi RTM.
Lucrul la browser a început încă din a doua jumătate a anului trecut dar încă mai sunt multe de făcut, Edge fiind bazat pe un motor de randare derivat din și modificat semnificativ față de Trident, engine-ul din Internet Explorer.
Chiar dacă adnotările web sau integrarea Cortana sunt deja prezente și alte funcționalități vor mai fi introduse până în iulie-august, cele mai importante vor veni în lunile următoare.
Astfel, într-o sesiune Q&A pe Twitter, echipa Edge a confirmat că noul browser va suporta sincronizarea paginilor favorite, a parolelor, a istoricului de navigare și a taburilor deschise, așa cum se întâmplă, de exemplu, în Firefox. O dată pentru implementare nu a fost anunțată, însă.
Recent, Microsoft a organizat Edge Web Summit, un eveniment pe parcursul căruia echipa de dezvoltatori Edge a prezentat caracteristicile care vor fi implementate mai târziu.
Astfel, extensiile vin după RTM, împreună cu noi scenarii contextuale pentru Cortana plus ”multe alte caracteristici ale platformei”.
Noile funcționalități Cortana vor fi legate de informații cum ar fi informații despre zboruri, evenimente sportive, clasamente, scoruri și altele asemănătoare.
Aceia dintre voi care au testat Windows 10 Mobile știu că Spartan (încă este Spartan în build-urile publice) este prezent și pe telefoane. Și acolo sunt prezente Reading List, modul lectură (Reading Mode), salvarea de link-uri favorite, partajarea și suportul pentru taburi multiple.

Back To Top
Search