Chiar dacă Microsoft se pregătește să anunțe oficial cîte ceva despre Internet Explorer 9, am scos la iveală din arhivă un articol despre versiunea curentă, IE 8.

IE8_logo
Microsoft Internet Explorer 8 este versiunea cea mai nouă a celui mai răspândit browser, cu o serie de caracteristici noi :

Navigare Web mai rapidă și mai ușoară

Internet Explorer aduce o serie de funcționalități noi și îmbunătățiri la capitolul performanță. Toate acestea pentru navigare rapidă și sigură. Iată caracteristicile care contribuie la atingerea acestor obiective :

 • Bara de adrese inteligentă înlesnește găsirea rapidă a paginilor Web frecvent vizitate. Foarte bine integrată cu Windows Search (în special în Vista și Windows 7), această bară potrivește ceea ce tastezi cu ceea ce există în Istoric și Favorite, eliminând duplicatele.
 • Gruparea taburilor permite utilizatoruluisă observe rapid taburile care au conținut înrudit (prin codificarea lor cu nuanțe de culoare)
 • Pagina tab blanc reproiectată cînd deschizi un tab nou, fără a tasta o adresă sau fără a da click pe favorite sau link-uri din alt tab, se afișează o serie de opțiuni utile, care îți economisesc timpul
 • Posibilitatea de a redeschide ultima sesiune de navigare pentru situațiile neprevăzute când browserul este închis din greșeală sau se închide din cauza unei erori, Internet Explorer 8 oferă utilizatorului posibilitatea de a redeschide ultima sesiune de navigare.
 • Găsire în pagină îmbunătățită. Funcționalitatea de găsire în pagină a fost îmbunătățită pentru a ajuta utilizatorul să găsească rapid text în cuprinsul paginii afișate. Funcția poate fi apelată prin combinația de taste CTrl-F, prin click pe Find on page din meniul Edit sau prin click pe opțiunea Find on page disponibilă la caseta de căutare din partea dreaptă superioară a ferestrei. Dacă există rezultatele dorite, va fi afișat numărul acestora și ele vor fi evidențiate în pagină prin subliniere colorată a termenului căutat.

Dincolo de pagina Web, cu noi caracteristici

Internet Explorer 8 permite utilizatorilor să exploateze mai eficient informațiile cuprinse în paginile Web, printr-o serie de noi caracteristici:

 • Acceleratori – acces rapid la servicii Web frecvent utilizate din aproape orice pagină vizitată, economisind adesea timpul necesar deschiderii unui tab nou pentru căutări, trimitere link-uri și alte asemenea funcționalități, care acum sunt la îndemână chiar în pagina în care se află informația utilă.
 • Web Slices. Cu această funcționalitate, utilizatorii pot accesa anumite informații frecvent actualizate furnizate de paginile care îi interesează fără a mai deschide pagina de fiecare dată, direct din bara de favorite.
 • Caseta de căutare instantanee. Această versiune îmbunătățită a casetei de căutare ajută și mai mult utilizatorii, oferind sugestii de căutare în timp real, unele chiar și ilustrate, ceea ce conduce la creșterea relevanței rezultatelor unei căutări încă din start.

Cea mai sigură versiune de Internet Explorer de până acum

În fiecare zi numărul amenințărilor informatice crește, făcând protejarea datelor cu caracter confidențial tot mai dificilă. Internet Explorer abordează aceste amenințări pe mai multe fronturi, permițând utilizatorilor să controleze așa cum își doresc siguranța propriilor informații.

 • InPrivate este modul de navigare care nu permite înregistrarea locală a datelor despre sesiunea de navigare, nefiind înregistrate adresele accesate, datele tastate, etc. Aceasta înseamnă că nimeni nu va avea acces la datele privind sesiunea ta de navigare după ce aceasta a fost încheiată.
 • InPrivate Browsing navigarea InPrivate asigură utilizatorul că Istoricul navigării, fișierele Internet temporare și cookies nu sunt păstrate pe PC după închiderea sesiunii de navigare. Cînd alegi să navighezi activând funcția InPrivate Browsing, orice add-on instalat în Internet Explorer va fi dezactivat, barele suplimentare și extensiile fiind dezactivate automat, iar Istoricul și fișierele temporare sunt șterse imediat ce sesiunea este încheiată.
 • InPrivate Filtering permite protejarea confidențialității prin filtrarea informațiilor nedorite publicate în paginile web, sau a unor scripturi care pot urmări activitatea web a utilizatorului. Filtrele sunt opționale și foarte ușor de configurat.
 • Vizualizare în mod compatibilitate – Internet Explorer 8 oferă utilizatorilor posibilitatea de a rezolva rapid problemele legate de afișarea incorectă a paginilor web vechi, proiectate pentru versiuni mai vechi ale navigatorului Microsoft. Alinierea la standardele Web a adus modificări de funcționalitate la afișare și astfel Internet Explorer 8 oferă utilizatorilor posibilitatea de afișare a acestor pagini cu probleme în mod compatibil, asemenea unor versiuni anterioare IE, păstrând însă securitatea și funcționalitatea îmbunătățite ale versiunii curente.
 • Liste de pagini incompatibile se descarcă automat liste actualizate frecvent de pe serverele Microsoft. Dacă o pagină a fost modificată și nu mai are nevoie de modul de compatibilitate, ea va fi fi redată corect în mod standard și eliminată din lista de pagini incompatibile fără a fi necesară intervenția utilizatorului.
 • Recuperare sesiune eșuată – Dacă un tab încetează să funcționeze corect și se închide accidental, el va fi redeschis automat și pus în modul de compatibilitate, fără a fi necesară intervenția utilizatorului.
 • Ștergerea selectivă a Istoricului de navigare se face având posibilitatea de a păstra anumite cookies, fișiere temporare și istoric pentru site-urile favorite.
 • Smart Screen Filter  înlocuiește Phishing Filter din IE7 și încearcă să protejeze informațiile confidențiale de la furt online.
Back To Top
Search