Mai mult ca sigur ați aflat că Windows 8.1 Update 1 a scăpat pe 7 martie pe Internet direct de pe serverele Microsoft. Evident, între timp descărcarea fișierelor a fost oprită de Microsoft.

O simplă modificare în regiștrii Windows permitea descărcarea acestui update înainte de termenul oficial, adică înainte de începutul lunii aprilie 2014. Ca de obicei aici la Windows fără limite, testăm pentru voi cele mai noi versiuni Windows și update-urile software de la Microsoft, pentru a vă putea oferi informații relevante despre acestea și pentru a vă pregăti pentru momentul instalării pe PC-urile voastre.

Am reușit să instalez și să testez Windows 8.1 Update 1 modificând regiștrii Windows pe sistemul Desktop și am descărcat (din surse neoficiale) versiunea pentru ARM, pe care am instalat-o pe Surface RT.

Totul funcționează foarte bine, atât pe desktop cât și pe Surface RT. Ba chiar aș putea remarca faptul că pe ambele sisteme lucrurile sunt ceva mai rapide, sau cel puțin asta e senzția, că Windows e mai agil, ceva mai ”elastic”, fără probleme hardware sau software. Cu toate acestea nu voi oferi link-uri de download pentru că nu recomand instalarea înainte de lansarea oficială.

Microsoft vorbește despre această actualizare folosind termenii Spring Update for Windows 8.1 sau Feature Pack for Windows. Este de așteptat ca lansarea oficială a pachetului să fie făcută la conferința Build și nu este exclus ca până atunci să mai apară mici modificări ale pachetelor de update.

Spring Update aduce o serie de caracteristici pentru desktop și mouse, cum ar fi posibilitatea de a folosi taskbar-ul din aplicațiile Metro, o bară de titlu pentru aceste aplicații, activată când folosim un mouse, care permite minimizarea și închiderea mai simplă a acestora și meniuri contextuale similare cu cele de pe desktop pentru tile-urile aplicațiilor de pe ecranul Start. Aceste meniuri contextuale permit:

Fixarea aplicațiilor Metro pe taskbar-ul desktop (pin to taskbar).
Taskbar în aplicațiile Metro
Un link spre Control Panel-ul clasic din aplicația PC Settings.
Buton de shut down pe ecranul Start
Buton de căutare pe ecranul Start
Meniu contextual la click dreapta pe tile-urile de pe ecranul Start
Bara de titlu deasupra aplicațiilor Metro, cu buton de minimizare și de închidere
Listă sortată implicit în App screen (All Apps)
Internet Explorer 11.0.7
„Enterprise Mode” în Internet Explorer 11.

Back To Top
Search