Un cont Microsoft este un serviciu opțional (dar foarte important) oferit de Microsoft. Aflați ce este, de ce este important și cum vă puteți crea propriul cont Microsoft.

 Obiectiv: Din acest tutorial veți afla ce este un cont Microsoft, care sunt avantajele utilizării acestuia, și cum se poate crea un asemenea cont.
Acesta este unul dintre cele mai importante tutoriale pentru un utilizator al produselor și serviciilor moderne oferite de Microsoft.
Necesar:
  • Device conectat la Internet
  • Aplicație de navigare pe Internet
Crearea unui cont Microsoft vă permite accesul la o serie de funcționalități și servicii foarte utile, cum ar fi OneDrive.com (stocare cloud gratuită), versiuni gratuite online OneNote.com, Docs.com, Word, Excel și PowerPoint online, Outlook.com și la multe alte facilități.

A. Ce este un cont Microsoft?

Un cont Microsoft este o colecție de setări și date personale reunite într-un serviciu online oferit de Microsoft. Aceste date și setări reglementează și permit accesul la o serie de produse și servicii Microsoft, precum și la oricare alte servicii interconectate. Puteți spune despre contul dv. Microsoft că este o parte importantă a identității dumneavoastră electronice (online).

B. Care sunt avantajele folosirii unui cont Microsoft?

Utilizatorii produselor și serviciilor Microsoft pot avea o experiență îmbunătățită semnificativ dacă optează pentru crearea și utilizarea unui cont Microsoft. Un asemenea cont aduce numeroase avantaje, cum ar fi:

  • acces gratuit la e-mail nume@outlook.com sau utilizator@domeniu.com
  • Office online gratuit (versiuni online ale aplicațiilor Word, Excel, PowerPoint și OneNote)
  • cont Skype – chat și apeluri audio sau video (chiar și apeluri video de grup gratuite) de pe toate dispozitivele conectate
  • acces la aplicații, filme și muzică prin Magazinul Windows (*doar în Windows 8.x și în Windows 10, și în versiunile mobile ale sistemului de operare).
  • sincronizarea setărilor între dispozitivele conectate
  • OneDrive – 5 GB spațiu de stocare gratuit
  • Jocuri și gamertag-uri prin Xbox Live

Cei care vor să afle mai multe despre avantajele unui cont Microsoft o pot face citind următoarea pagină Microsoft de prezentare (în română):

C. Sunt preocupat de confidențialitatea datelor mele!

Dacă sunteți preocupați de respectarea intimității și confidențialității datelor personale, accesați această pagină oficială Microsoft unde veți găsi informații detaliate despre politicile Microsoft privind confidențialitatea datelor:

D. Cum îmi deschid un cont Microsoft?

METODA 1 – CREAȚI UN CONT MICROSOFT FOLOSIND O ADRESĂ OUTLOOK.COM

1.1. Accesați următoarea pagină web: https://account.microsoft.com 1.2. Dacă doriți o adresă tip nume@domeniu.ro (dacă aveți, de exemplu, o adresă și vreți să o folosiți pentru contul Microsoft) mergeți acum la punctul 2.1 de mai jos. 1.3. Dacă doriți o adresă tip nume@outlook.com, faceți click / tap pe Creare cont: și completați formularul din pagina următoare. Treceți un nume de utilizator (1), o parolă (2) și apoi apăsați pe Următorul: 1.4. Contul este gata !

1.5. NOTĂ IMPORTANTĂ Mergeți mai jos, la punctul E, citiți neapărat recomandarea de acolo.

METODA 2 – CONT MICROSOFT FOLOSIND O ADRESĂ EXISTENTĂ TIP NUME@DOMENIU.RO

2.1.  În pagina Creare cont apăsați pe Utilizați-vă  în schimb adresa de e-mail. 2.2. În fereastra următoare vi se va cere confirmarea adresei (faptului că aveți acces la adresa folosită pentru înscriere): 2.3. Verificați-vă căsuța de mail și faceți click / tap pe link-ul de confirmare primit în e-mail-ul de la Microsoft: 2.4. Contul este gata !

2.5.NOTĂ IMPORTANTĂ Mergeți mai jos, la punctul E, citiți neapărat recomandarea de acolo.
E. PAS FINAL OBLIGATORIU: [su_icon icon=”icon: lock” background=”#11111″ color=”#fad03b” text_color=”#ffffff” size=”24″ radius=”0″ margin=”0px 5px 0px 5px”][/su_icon]PUNEȚI NEAPĂRAT PAROLA CONTULUI MICROSOFT LA LOC SIGUR! Vom discuta separat cum se poate face securizarea unui cont Microsoft folosind dubla verificare pentru autentificare, un lucru pe care trebuie să îl faceți cât mai repede după înființarea unui cont Microsoft. Deocamdată, însă, avem un sfat important pentru dumneavoastră:
Am văzut în ultimii ani foarte multe cazuri în care utilizatorii și-au pierdut datele, agendele de contact, e-mail-urile și multe alte avantaje legate de conturi Microsoft pentru că și-au pierdut parolele și nu le-au mai putut recupera, chiar dacă au avut acces la facilitățile special existente pentru recuperare pe care le oferă contul Microsoft! În consecință, salvați parola folosind fie un serviciu precum LastPass1Password sau folosiți un program gratuit cum ar fi KeePass. Notarea parolei la loc sigur vă va folosi cu siguranță la un moment dat.
Back To Top
Search