Win-8-1-Enterprise11

Recent am publicat un articol cu link-urile de descărcare pentru Windows 8.1 Enterprise și pentru resurse conexe. Acum vreau să mă refer la o serie de caracteristici Windows 8.1 și Windows 8.1 Enterprise care sunt utile în zona business.

Dacă pentru Windows 8 ideea Microsoft a fost să aducă o experiență modernă pentru computing pentru business și să ajute oamenii de afaceri să țină legătura cu colegii și clienții de oriunde și oricând, Windows 8.1 duce această idee și mai departe cu noi modalități de control, mobilitate, securitate, experiență îmbunătățită și funcționalități de rețea care vor fi disponibile în lunile următoare. Vă întrebați care este obiectivul Microsoft ? Cele mai bune tablete business și PC-uri moderne pentru business, cu cel mai puternic sistem de operare, proiectat pentru afaceri.

Iată o listă cu caracteristici noi sau modernizate care pot fi testate de IT Pros pentru a se pregăti pentru lansarea Windows 8.1 de la finele lui august.

Îmbunătățiri Bring Your Own Device (BYOD)

Workplace Join

Un PC cu Windows 8 era conectat sau nu la un domeniu. Dacă era membrul domeniului, utilizatorul putea accesa resurse ale companiei (doar cu permisiunile corespunzătoare), iar departamentul IT putea controla PC-ul prin group policy și alte mecanisme. Această caracteristică ținea de fapt de fapt acordarea sau neacordarea accesului complet, permițând utilizatorului să lucreze pe device-ul preferat și să aibă acces la resursele companiei. Cu Workplace Join, administratorii IT pot acum controla mai precis accesul la resursele companiilor. Dacă un utilizator își înregistrează un device, departamentul IT poate oferi acces până la un punct, având însă și control asupra device-ului.

Work Folders

Work Folders permite unui utilizator să sincronizeze datele din folderele sale de pe serverul companiei cu niște foldere speciale de pe device-ul său. Fișierele create local se vor sincroniza înapoi pe serverul companiei. Această sincronizare este integrată nativ în sistemul de fișiere de pe device. Toate acestea se întâmplă în afara suportului firewall client sync. Anterior, device-urile cu Windows 8 trebuia să fie într-un domeniu,  (sau se cereau credențiale pentru domeniu) pentru a accesa resurse partajate.  Sincronizarea se putea face cu aplicații produse de terți, care replicau folderele. Cu Work Folders, utilizatorii pot păstra copii locale ale fișierelor de serviciu pe device-urile personale, cu sincronizare automată cu datacenterul companiei, și pentru accesare de pe alte device-uri. Departamentele IT pot aplica politici Dynamic Access Control pe share-ul Work Folder Sync (inclusiv Rights Management) și pot impune ca Workplace Join să fie activ.

Open MDM (Mobile Device Management)

În timp ce multe organizații au investit în System Center și or continua aceste investiții, Microsoft știe că alte organizații (și nu puține la număr) vor dori să gestioneze anumite tipuri de device-uri, cum ar fi tabletele și alte device-uri BYOD dar și alte device-uri mobile. Cu Windows 8.1, se poate folosi un agent API OMA-DM pentru a permite managementul device-urilor cu Windows 8.1 cu produse speciale pentru gestionarea device-urilor mobile, cum ar fi Mobile Iron sau Air Watch.

Gestionarea device-urilor mobile (Mobile Device Management)

Când un utilizator își înregistrează un device, acest device este inclus în serviciul de management Windows Intune.  Utilizatorul va avea acces la Company Portal (portalul companiei),  care oferă o experiență consistentă pentru acces la aplicațiile companiei, la informații și la gestionarea propriilor device-uri. Aceasta permite o experiență mai avansată de management cu instrumente existente, adică Windows Intune. Administratorii IT au acum control mai riguros asupra gestionării politicilor pentru device-uri Windows RT, și pot gestiona PC-uri cu Windows 8.1 ca device-uri mobile, fără a fi necesară instalarea unui client pentru management pe aceste device-uri.

Web Application Proxy

Web Application Proxy este un rol serviciu din rolul Windows Server Remote Access. Web Application Proxy permite publicarea accesului la resursele companiei, și întărește autentificarea multi-factor, aplicând totodată condițional și politici de acces pentru a verifica atât identitatea utilizatorului cât și device-ul utilizat pentru accesarea acestor resurse.

Îmbunătățiri RDS

Enhanced Virtual Desktop Infrastructure (VDI) din Windows Server 2012 R2 cu îmbunătățiri în management, valoare și experiența utilizatorului. Session Shadowing permite administratorilor să afișeze și să gestioneze de la distanță sesiuni active ale utilizatorilor într-un server RDSH. Disk dedupe și storage tiering permit și ele costuri reduse pentru stocare. Experiența utilizatorului cu RemoteApps, conectivitatea în rețea și mai multe monitoare a fost îmbunătățită. Administratorii pot oferi acum mai ușor suport pentru utilizatorii de sesiuni desktop. Administratorii au acum opțiuni pentru storage și mai flexibile pentru a suporta un mediu VDI fără investiții costisitoare în SAN. Utilizatorii finali vor percepe o aplicație remote mai mult ca pe o aplicație locală, iar experiența acolo unde conectivitatea este slabă este și ea îmbunătățită, cu conexiuni mai rapide și compresie îmbunătățită și suport multi-monitor.

Imprimare NFC Tap-to-pair

Atingeți un device Windows 8.1 de o imprimantă cu NFC și sunteți gata epntru tipărire. Nu mai trebuiie să căutați imprimanta în rețea, și nu trebuie să cumpărați o imprimantă specială pentru a beneficia de această funcționalitate. Doar atașați un tag NFC imprimantelor existente pentru a activa această funcționalitate.

Imprimare Wi-Fi Direct

Conectați-vă la imprimante Wi-Fi Direct fără drivere sau software adițional pe device-ul dv. cu Windows 8.1, alcătuind o rețea peer-to-peer între device și imprimantă.

Display Wireless Nativ Miracast

Prezentați-vă munca wireless, doar cuplați un proiector Miracast folosind NFC și Miracast va folosi conexiunea Wi-Fi pentru a proiecta documente pe ecrane fără a folosi cabluri.

Îmbunătățiri pentru mobilitate

VPN

Microsoft a adăugat suport pentru o gamă mai mare de clienți VPN atât pe device-urile cu Windows cât și pe cele cu RT. De asemenea acum aplicațiile pot lansa automat conexiuni VPN.

Bandă largă mobilă

La lansarea Windows 8, device-urile aveau module radio incluse ca și componente separate.  Windows 8.1 suportă radiouri wireless embedded, ceea ce contribuie la economia de energie, crescând durata de viață a bateriilor, permițând device-uri cu form factor mai mic și costuri reduse.

Windows To Go

Cu Windows To Go în Windows 8.1, Windows Store este activat în mod implicit. Utilizatorii Windows To Go pot migra pe câte mașini doresc și pot accesa Windows Store și folosi aplicații Windows Store de pe toate aceste sisteme.

Broadband Tethering

Permite folosirea unui device mobile-broadband cu Windows 8.1 ca hotspot Wi-Fi.

Auto-triggered VPN

Cînd selectăm o aplicație sau o resursă care are nevoie de acces via inbox VPN – cum ar fi de exemplu intranetul unei companii – Windows 8.1 va întreba automat dacă utilizatoriul dorește autentificarea (care se face cu un singur click). Această caracteristică va fi prezentă pentru clienți inbox VPN de la Microsoft sau de la alți producători.

Îmbunătățiri de securitate

Ștergerea de la distanță a datelor companiei

Companiile au acum mai mult control asupra datelor proprii. Acestea pot fi marcate drept corporate, criptate, și apoi pot fi șterse când proprietarul device-ului nu mai lucrează pentur compania respectivă. Informațiile de la serviciu pot fi acum separate de cele personale, criptate și șterse la comandă folosind protocolurile EAS sau EAS + OMA-DM. Această caracteristică necesită implementare în aplicația client sar și în cea server (Mail + Exchange Server). Aplicația client determină dacă ștergerea doar face datele inaccesibile sau le șterge efectiv.

Funcționalități biometrice optimizate

Toate versiunile (SKUs) vor include soluții biometrice complete care activează autentificarea cu identitatea biometrică personală oriunde în Windows (autentificare în Windows, acces de la distanță, User Account Control, etc.). Windows 8.1 va fi optimizat și pentru biometrice bazate pe amprente digitale și va include o experiență comună de înregistrare a datelor personale care vor putea fi folosite cu o mulțime de readere (touch, swipe). Readerele moderne sunt mai degrabă bazate pe touch decât swipe și includ detecție pentru semne vitale, pentru a se evita falsurile (gen mulaje siliconate ale amprentelor). Accesul la aplicații Windows Store și la funcționalități ale acestor aplicații și lansarea de certificate pot fi controlate pe baza verificării identității biometrice a unui individ.

Pervasive Device Encryption

Criptarea prezentă anterior doar pe Windows 8 RT și Windows Phone 8 este acum is disponibilă pe toate versiunile Windows 8.1. Ea este activă implicit de la instalare, și poate fi configurată cu protecție adițională BitLocker gestionabilă pe versiunile Pro și Enterprise. Device-urile pentru consumeri sunt criptate automat și protejate când folosesc un cont Microsoft. Datele de pe orice device Windows cu suport connected standby sunt protejate automat (criptate) cu device encryption. Organizațiile care au nevoie de gestionarea criptăriii pot adăuga opțiuni suplimentare de protecție BitLocker și gestionabilitate pentru aceste device-uri.

Internet Explorer 11

Internet Explorer 11 încarcă paginile mai rapid, oferă navigare side-by-side (două site-uri pe ecran), notificări îmbunătățite pentru site-urile compatibile fixate la Ecranul Start,  plus sincronizarea site-urilor favorite, a taburilor și a setărilor pe toate device-urile cu același cont Microsoft pe care rulează Windows 8.1. Internet Explorer 11 poate activa scanarea codului înainte de încărcarea sa în extensii.

Rezistență la malware

Windows Defender, soluția antivirus gratuită de la Microsoft pentru Windows 8 va include monitorizare a comportamentului aplicațiilor în rețea, care va bloca atacurile malware cunoscute sau nu. Internet Explorer va scana și el extensiile executabile (precum ActiveX) folosind soluția antimalware înainte de posibila executare a codului malițios.

Device Lockdown

Cu Assigned Access, on nouă caracteristică introdusă odată cu Windows 8.1 RT, Windows 8.1 Pro și Windows 8.1 Enterprise, se poate activa o singură aplicație Windows Store pe un device, așa numitul Kiosk Mode. Utilizările pot fi nenumărate și depind doar de aplicația respectivă. Assigned Access este folosit tocmai pentru a se oferi doar experiența dorită, oferită de aplicație. Adițional, în Windows Embedded 8.1, se oferă și mai multe opțiuni de restrângere la o singură aplicație, pentru a se veni în întâmpinarea unor cerințe specifice, cum ar fi ATM-urile sau indicatoarele digitale.

Experiență Modern UI

Snap Views cu dimensiuni variabile, continue

Acum există mai multe opțiuni de afișare simultană a mai multor aplicații pe ecran. Aplicațiile pot fi redimensionate liber și se pot afișa cel mult trei aplicații pe fiecare monitor, comparativ cu două în Windows 8.

Boot pe Desktop

Windows 8.1 oferă utilizatorilor opțiuni pentru boot direct pe Desktop.

Desktop și Start Screen

Windows 8.1 a fost optimizat pentru a ajuta utilizatorii de mouse și tastatură la accesarea mai ușoară a aplicațiilor.
*Windows Server 2012 R2 ar putea fi necesar pentru testarea anumitor caracteristici.
RESURSE ADIȚIONALE
Sugestii privind testarea Windows 8.1 preview în mediul Enterprise

Back To Top
Search