WP_20150605_13_59_00_Rich

În paralele cu anunțul disponibilității Windows 10 pe 29 iulie, Microsoft a publicat separat o serie de precizări importante cu privire la anumite caracteristici din versiunile Windows anterioare care se pierd prin upgrade-ul la Windows 10.

Ce caracteristici și funcționalități se pierd sau sunt retrase odată cu upgrade-ul la Windows 10 ?

Windows Media Center

WMCenter
Nimic nou aici pentru că Microsoft a anunțat acum o lună că Media Center nu va mai fi suportat pe Windows 10. Cei care au Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 Pro cu Media Center sau Windows 8.1 Pro cu Media Center și fac upgrade la Windows 10 vor pierde Windows Media Center. Dacă aveți neapărat nevoie de un produs similar, încercați Kodi, Plex sau MediaPortal.

Redarea DVD

Redarea DVD-urilor necesită software separat – spune Microsoft. Oricum, orice media player cu redare DVD va compensa foarte bine acest lucru, doar că trebuie instalat. Microsoft a spus însă că va oferi o aplicație gratuită pentru redarea de DVD-uri în Windows 10 pentru cei care au folosit Windows Media Center. Alternativa gratuită cea mai simplă este VLC Media Player.

Gadgeturi desktop

Utilizatorii gadget-urilor desktop din Windows 7 vor pierde această funcționalitate. Dacă insistați să aveți gadgeturi pe desktop vă recomand două alternative bune. Prima este 8GadgetPack, iar cealaltă este XWidget. Personal o folosesc pe a doua pentru a afișa – printre alte chestii utile – fluxurile RSS care mă interesează pe desktop:
10074-1

Jocurile preinstalate

Jocurile preinstalate din Windows 7 precum Solitaire, Minesweeper și Hearts sunt eliminate la acest upgrade. Există însă aplicații foarte OK de la Microsoft care le înlocuiesc cu brio: Microsoft Solitaire Collection și Microsoft Minesweeper, de exemplu.
Minesweeper App
 

Suportul pentru unități floppy disk

Floppy
Utilizatorii de unități floppy conectate prin USB vor trebui să descarce cele mai noi drivere via Windows Update sau direct de la producătorii acestui tip de hardware pentru a putea continua utilizarea sub Windows 10.

Windows Live Essentials sau Windows Essentials

OneDrive-essentials-w10
Pachetul va rămâne disponibil și programele funționează foarte bine sub Windows 10. Trebuie să fiți atenți însă să debifați OneDrive și Messenger la instalare.  Programul client OneDrive din pachetul Essentials este înlocuit de versiunea mai nouă OneDrive din sistemul de operare. Microsoft va oferi și o aplicație universală OneDrive în lunile următoare.

Controlul asupra Windows Update se pierde

Acesta este punctul cel mai controversat și ar putea fi unul hotărâtor pentru utilizatorii care vor să controleze complet sistemele din punctul de vedere al actualizărilor instalate, așa cum se putea face până acum. Acum însă, utilizatorii Windows 10 Home vor primi automat toate update-urile de la Windows Update. fără a le putea filtra. Controlul asupra actualizărilor va fi disponibil doar pentru edițiile Windows 10 Professional și Enterprise.
 

Back To Top
Search