Lisa-Su-AMD-CEO

Președinta CEO AMD, Lisa Su a lăsat porumbelul să scape în timpul prezentării celui mai recent raport financiar al companiei, unde a spus că Windows 10 ar putea fi lansat la sfîrșitul lui iulie.

Lisa Su a răspuns unei întrebări cu privie la planurile de inventar, și a spus următoarele:

“Odată cu lansarea Windows 10 de la sfârșitul lui iulie, vom urmări impactul asupra sezonului back to school  – vânzări de toamnă n.n. –  și ne așteptăm să existe o mică întârziere comparativ cu realizarea uzuală a inventarului back-to-school.

Anterior, Microsoft anunțase doar că Windows 10 va fi gata în această vară, fără a oferi o dată sau o perioadă anume. Afirmația Lisei Su se încadrează în perioada anunțată de Microsoft, dar vine să sublinieze și un alt aspect – anume că va fi nevoie de un mic efort din partea producătorilor de echipamente (OEM) pentru a fi gata cu noile device-uri pentru Windows 10.
Dacă spusele Lisei Su se confirmă, vom avea o surpriză plăcută de la Microsoft, chiar înainte de perioada concediilor din august, concedii în care vom pleca având Windows 10 pe device-urile preferate și când spun device-uri, mă refer la tablete și PC-uri, nu la telefoane, pentru că despre data lansării Windows 10 Mobile nu există nici măcar speculații.
Nu uitați însă, acestea sunt doar speculații legate de o declarație făcută într-un context privat (nu public) și trebuie privite circumspect. Este adevărat că venind dinspre un OEM cu o reputație solidă cum este AMD și gândindu-ne că Microsoft lucrează îndeaproape cu partenerii hardware și îi ține la curent cu planurile proprii, putem fi tentați totuși să dăm crezare spuselor CEO-ului AMD Lisa Su.
4x6-ms-event-2015-01-21-win10-46
Așa cum am scris în articolul Următorul val Windows are numele de cod RedstoneWindows 10 va fi lansat în vară, iar un update minor va urma în această toamnă, după care vom avea alte update-uri majore în 2016. Trebuie spus aici că zvonurile privind o posibilă amânare pentru toamnă a lansării Windows 10 au fost astfel lăsate fără temei. Totuși, am putea privi lansarea din vară, urmată de update-ul din toamnă ca pe o bună strategie de a disimula faptul că anumite caracteristici nu mai pot fi adăugate în sistemul de operare până la lansarea din vară și astfel acestea vor fi introduse mai târziu.

Back To Top
Search