Start-Menu-clip21

Au trecut foarte puține ore de la clipul anterior și iată că un alt clip cu meniul Start din Windows Technical Preview a fost publicat de cei de la WinFuture.de pe Youtube.

Clipul arată că eliminarea dalelor aplicațiilor din partea dreaptă a meniului va face ca acesta să semene foarte mult cu ceea ce utilizatorii cunosc și folosesc în Windows 7:

De fapt meniul arată mai degrabă foarte asemănător cu meniul clasic, cu diferența că la accesarea elementelor care au liste în dreapta nu se vor deschide submeniuri, ci va fi deschisă jumătatea dreaptă a meniului Start, care va conține elementele din submeniu.
Design-ul curent îmi amintește de faza de design de dinainte de lansarea Windows XP, când vedeam o interfață grafică simplificată care nu a mai ajuns niciodată oficial în versiunea finală (stilul Windows Whistler):
Personal mă aștept la un redesign complet al interfeței, în sensul unei uniformizări accentuate prin aplatizare, pentru ca diferențele dintre interfața desktop și interfața aplicațiilor Windows Store să nu mai fie atât de evidentă. Mi-ar plăcea să văd ceva similar cu ceea ce există acum în Office 2013:
Office UI sample
Back To Top
Search