ARM-chip11

Windows 8  e stabil pe platforma ARM și va fi oferit dezvoltatorilor curând, afirmă surse CNET. Iar dispozitivele ARM cu Windows 8 ar putea fi semnificativ mai ieftine decât cele Intel- based.
Sursele celor de la CNET spun că au avut ocazia să testeze un device high-profile de la un producător de echipamente PC și că au fost impresionați de stabilitatea și de modul în care Windows 8 s-a comportat pe acesta.
O altă sursă a afirmat că după ce în octombrie instabilitatea versiunii ARM nu a impresionat plăcut, acum Windows 8 este stabil pe ARM. Aceeași sursă a confirmat de asemenea că developerii se pot aștepta să primească în februarie o versiune nouă:

”Nu am aflat aceasta direct de la Microsoft, ci de la parteneri producători hardware ai companiei. Ni s-a promis ceva prin februarie.” – spune una dintre surse.

ARM e mai ieftin: comparativ cu Intel-based, diferențe de sute de dolari.

”Cu ultrabooks de la Intel se popularizează ideea de design subțire care pornește mai repede și are autonomie mai mare, dar cu Windows 8 pe ARM, echipamente similare sunt la prețuri mult mai mici și se pot face aceleași lucruri.” – sursă CNET.

Versiunile ARM și Intel nu vor veni la date separate:

”Nu există motive să se creadă că Windows 8 pe ARM va veni mai târziu decât versiunea pe Intel-based, deși unii afirmă că versiunea ARM ar putea veni ceva mai târziu.„ – spune o altă sursă CNET, care a subliniat că este opinia sa personală.
Cei mai mari furnizori de chipuri ARM sunt în prezent  Texas Instruments, Qualcomm și Nvidia. Windows 8 rulează stabil pe cel puțin două asemenea platforme – spune o altă sursă CNET.

O altă întrebare auzită frecvent este despre Office 15 pe ARM. Nu se știe nimic clar. Doar că Office 15 a intrat într-un technical preview cu access foarte limitat acordat unui număr redus de persoane care se află sub acord de confidențialitate (NDA) și care nu pot furniza informații. Cu toate acestea, o altă sursă CNET a afirmat  ”am auzit că Office e chiar OK”
Rămâne problema programelor (legacy apps) – ceva cu care Microsoft trebuie să se confrunte și o problemă care trebuie rezolvată într-un fel sau altul. Trebuie să avem aplicații Metro pentru Windows 8 și rămâne de văzut ce se mai întâmplă cu programele clasice, dacă vor rula sau nu pe ARM, ceea ce până în prezent nu se întâmplă.
Până acum Microsoft nu a făcut comentarii despre aceste afirmații.
sursa + foto credit

Back To Top
Search