MS-Surface-Pen-Customization-Hero

Îmi amintesc despre acest feedback privind posibilitatea de personalizare a comenzilor lansate din butoanele Surface Pen ca fiind relativ vechiuț deja, și iată că zilele trecute dorința utilizatorilor s-a împlinit.

Pentru cei care au cumpărat un Surface Pro 4 sau un Surface Book, aplicația care controlează configurația butoanelor de pe Surface Pen devine și mai utilă după ultimul update.

Acum puteți personaliza funcționalitatea butonului din capătul superior stilusului.

Mai demult, posesorii de tablete Surface Pro 3 și Surface 3 puteau selecta care versiune OneNote să fie lansată (aplicație desktop sau universală) atunci când apăsau butonul din partea de sus a Surface Pen.

La lansarea Surface Pro 4 și Surface Book, acest lucru nu a mai fost posibil pentru o vreme, butonul de pe noile modele de stilus lansând prin dublă apăsare doar aplicația universală OneNote și, prin printr-o singură apăsare funcționând ca o radieră, fără opțiuni de personalizare.

Folosind cea mai recentă versiune a aplicației Surface (10.0.342.0), lucrurile se schimbă în favoarea utilizatorului, care are acum opțiuni de personalizare.

Astfel, pe lângă reglajul de sensibilitate la apăsare, care exista și înainte, avem și opțiuni de personalizare a butonului, într-o secțiune numită Button Customization.

Personalizare Pen In Aplicatia Surface

Aceste setări sunt valabile doar pentru modelul nou de Surface Pen, indiferent însă de device-ul cu care îl folosiți, fie el Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 4 sau Surface Book.

Astfel, pentru butonul de sus se poate opta – pentru o singură apăsare – între OneNote (aplicația universală, opțiune implicită), orice altă aplicație universală sau orice aplicație desktop. Avem și opțiunea de dezactivare.

Un singur click

Pentru două apăsări succesive avem aceleași opțiuni, plus posibilitatea de a deschide Cortana cu o casetă în care putem scrie de mână un reminder.

Doua click-uri

Dacă nu ați instalat aplicația anterior, sau dacă nu ați optat pentru actualizarea automată a aplicațiilor din Magazinul Windows, o puteți instala / actualiza folosind butoanele de mai jos:

[appbox windowsstore 9wzdncrfjb8p]
Back To Top
Search