google-chrome-logoComisia Europeană cercetează compania Google pentru alterarea rezultatelor cunoscutului motor de căutare în favoarea rezultatelor sponsorizate, din care Google câștigă foarte mult.

Nu este vorba despre modificarea doar a rezultatelor gratuite, rezultate din indexări uzuale ale paginilor web, ci și despre schimbarea priorităților de afișare și în ceea ce privește rezultatele plătite, comerciale.

Rezultatele gratuite sunt majoritare în pagina afișată după o căutare și sunt selectate pe baza unui algoritm deținut ți modificat de Google după bunul plac.

Deși Comisia Europeană abia demarează cercetările, neavând încă dovezi pentru aceste presupuneri, Google a publicat opoziție oficială oarecum defensivă, în care arată că rezultatele căutării, bazate pe algoritmul propriu vizează utilizatorul, căruia i se aduc – mai spune comunicatul de pe blogul Google Public Policy – informații selectate rapid, riguros și corect.

Mi se pare dubios să te aperi înainte de a fi acuzat de ceva și nu e prima oară când Google are probleme din cauza tendințelor monopoliste manifestate pe mai multe direcții.

Back To Top
Search