I. Informații generale

Preocupările tale în calitate de vzitator al acestui site legate confidențialitate și fișiere cookie sunt perfect întemeiate. De aceea am creat acest document, prin care vreau să te informez deschis și transparent despre prelucrarea datelor tale cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet old.cosmintataru.ro („Site-ul”).

Confidențialitatea datelor tale cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale lui Cosmin Tătaru (numit în continuare „deținătorul website-ului”), cu sediul în Mediaș, România, în calitate de operator de date.

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Dacă ești vizitator al Site-ului, deținătorul website-ului va prelucra datele tale cu caracter personal pe care le furnizezi în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizezi în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații / comentarii, în măsura în care contectezi site-ul în acest fel.

II.2. Comentarii – Când un vizitator lasă comentarii pe site, site-ul colectează datele afișate în formularul de comentarii și, de asemenea, adresa IP a vizitatorului precum și șirul agentului de utilizator al browserului pentru a ajuta la detectarea și combaterea spamului.

Un șir anonimizat creat din adresa ta de e-mail (numit și hash) poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosești. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibilă publicului în contextul comentariului tău.

II. 3. Media – Dacă vei încărca imagini pe acest site web, îți recomand să evitiți încărcarea imaginilor cu date de locație încorporate (EXIF GPS) incluse. Vizitatorii site-ului pot descărca și extrage orice date despre locație din imaginile de pe site.

III. Scopurile și temeiurile de prelucrării

Dacă ești vizitator al Site-ului, deținătorul website-ului prelucrează datele tale cu caracter personal astfel:

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferințe de consum, în principal, în vederea îmbunatățiri experienței oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al deținătorului website-ului de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamațiilor și pentru a monitoriza traficul și a-ți îmbunătății experiența oferită pe Site.
  • pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele și serviciile oferite de deținătorul website-ului, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tău, dacă alegi să-l furnizezi.

Îți poți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter dacă această opțiune este disponibilă pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări poți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail primit de la site-ul old.cosmintataru.ro.

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru tine.

Dacă lași un comentariu, comentariul și metadatele sale sunt păstrate pe termen nelimitat. Acest lucru este necesar ca site-ul să să poată recunoaște și aproba automat orice comentarii ulterioare de la tine în loc să le mai treacă printr-o coadă de moderare.

Pentru utilizatorii care se înregistrează pe acest site, (dacă există), se vor stoca, de asemenea, și informațiile personale pe care aceștia le furnizează voluntar în profilurile lor de utilizatori. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale în orice moment (cu excepția faptului că nu își pot schimba numele de utilizator). Administratorul site-ului web poate, de asemenea, să vadă și să editeze informațiile respective.

IV. Durata de prelucrare a datelor tale

Ca principiu, deținătorul website-ului va prelucra datele tale cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, deținătorul website-ului poate dezvălui datele tale către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină deținătorul website-ului în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea Site-ului;
  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către deținătorul website-ului prin intermediul Site-ului;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către deținătorul website-ului pot fi transferate în afara României, însă doar către state din Uniunea Europeană.

VII. Drepturile de care beneficiezi

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiezi de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către deținătorul website-ului, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea deținătorul website-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către deținătorul website-ului a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii Europene sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, deținătorul website-ului să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către deținătorul website-ului către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
    • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al deținătorul website-ului sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care deținătorul website-ului poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
    • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a te adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care consideri că este necesar.

VII. Date de contact pentru operatorul de date

Pentru orice întrebări sau solicitări cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a-ți exercita drepturile menționate mai sus, poți trimite oricând un email la adresa: hello at old.cosmintataru.ro.

VIII. Modulele cookie

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie.

Dacă lași un comentariu pe site-ul nostru, poți opta pentru salvarea numelui, adresei de e-mail și site-ului web în cookie-uri. Acestea sunt create pentru confortul tău, ca să nu trebuisască să completezi de fiecare dată detaliile atunci când lași un comentariu nou. Aceste cookie-uri sunt valabile timp de un an.

Dacă vizitezi pagina de autentificare sau folosești formularul de autentificare pe site, se va crea un cookie temporar pentru a determina dacă browserul tău acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date cu caracter personal și este eliminat atunci când închizi browserul.

Când te conectezi, se vor configura, de asemenea, mai multe cookie-uri pentru a-ți salva informațiile de conectare și opțiunile de afișare pe ecran. Cookie-urile de conectare expiră după două zile, iar cookie-urile pentru preferințele tale de afișare după un an. Dacă selectezi „Ține-mă minte”, autentificarea va persista timp de două săptămâni. Dacă te deconectezi de la contul tău, cookie-urile de conectare vor fi eliminate automat.

Dacă editezi sau publici un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în browserul tău. Acest cookie nu include date cu caracter personal și indică pur și simplu ID-ul articolului pe care tocmai l-ai editat. Expiră după 1 zi.

IX. Conținut încorporat de pe alte site-uri web

Articolele de pe acest site pot include conținut încorporat (de exemplu, videoclipuri, imagini, articole etc.). Conținutul încorporat de pe alte site-uri web se comportă exact în același mod ca și în cazul în care ai vizita direct celălalt site web.

Aceste site-uri web pot colecta date despre tine, pot utiliza cookie-uri, pot încorpora urmărirea suplimentară de la terți și ți-ar putea monitoriza interacțiunea cu acel conținut încorporat, inclusiv urmărirea interacțiunii cu conținutul încorporat dacă ai un cont și eșți conectat la site-ul web respectiv de unde am preluat conținutul pe old.cosmintataru.ro.

X. Cu cine se partajează datele tale

Dacă soliciți o resetare a parolei, adresa ta IP va fi inclusă în e-mailul de resetare. De asemenea trebuie să reții că verificarea antispam a comentariilor pe care le postezi pe old.cosmintataru.ro se poate face cu ajutorul unui serviciu extern, care poate avea propriile politici de confidențialitate.

Back To Top
Search