Maxresdefault8

În lunile următoare, suportul Cortana se va extinde într-o serie de țări: Japonia, Australia, Canada (engleză) și India (engleză). Vor urma apoi Brazilia și Mexic și limba franceză pentru Canada.În prezent Cortana funcționează în Statele Unite, Marea Britanie, China, Franța, Italia, Germania și Spania.
Lansarea Cortana într-o țară nouă este un proces destul de complicat, pentru că experiența Cortana trebuie adaptată specificului cultural al acelei țări, ceea ce presupune foarte multă muncă.
Marcus Ash, Program Group Manager pentru Cortana spune:

Aducerea Cortana pe alte piețe înseamnă a avea o înțelegere aprofundată a lucrurilor importante pentru fiecare cultură … Nu pornim din start cu ideea că lucrurile corecte pentru o țară sunt valabile și în celelalte.

Dacă anterior Cortana era disponibilă doar pe Windows Phone, care are o cotă foarte mică de piață, din 29 iulie, asistenta digitală de la Microsoft va veni pe milioane de PC-uri care vor fi actualizate gratuit la Windows 10. Acesta este un salt foarte mare, care va face ca dezvoltarea și caracteristicile Cortana să crească exponențial.

Back To Top
Search