După mai bine de 5 ani de contribuții în comunitățile tehnice prin prezentări, articole, tutoriale, podcasturi și webcast-uri, la 1 iulie 2014 am primit o veste grozavă, care mi-a oferit o satisfacție profesională deosebită: Microsoft mi-a conferit primul meu titlul de Windows Experience MVP pentru 2014-2015

Ce înseamnă Microsoft MVP ?

Potrivit Microsoft, sunt mai puțin de 5000 de titulari MVP în toată lumea, iar aceștia reprezintă un grup foarte select de experți. Iată cum definește Microsoft această categorie de mari entuziaști ai tehnologiei:

MVP-ii sunt foarte angajați în activitățile din comunități și oricând gata să îi ajute pe cei din jur. Ei reprezintă vasta diversitate a comunităților tehnice de astăzi.
MVP-ii sunt prezenți în peste 90 de țări, vorbesc peste 30 de limbi și au expertiză în peste 70 de arii ale tehnologiilor Microsoft.
MVP-ii au în comun pasiunea pentru tehnologie, dorința de a-i ajuta pe ceilalți și angajamentul în comunități. Acestea sunt calități care fac MVP-ii lideri excepționali ai comunităților. Eforturile MVP-ilor îmbunătățesc viețile oamenilor și contribuie la succesul Microsoft în industrie pe căi multiple. Partajându-și experiența și cunoștințele, oferind feedback obiectiv către Microsoft, aceștia ajută oamenii la soluționarea problemelor și descoperă noi posiblități în fiecare zi.
MVP-ii sunt oamenii cei mai buni și inteligenți în tehnologii. Pentru a li se recunoaște contribuțiile, MVP-ilor din întreaga lume li se oferă oportunitatea de a cunoaște executivi Microsoft, de a colabora cu persoane cu interese comune, și de a se poziționa ca lideri ai comunităților tehnice. Toate acestea se obțin prin participări active ca speakeri, discuții directe la evenimentele cu clienții și prin crearea și publicarea de conținut tehnic.

MVP Executive Recognition Letter este un document care recunoaște calitatea de MVP pe care am dobândit-o.

Mulțumiri

Scriu acest articol la câteva ore de la primirea titlului și cred că se va întâmpla să omit unele nume ale celor care m-au ajutat pe drumul spre acest titlu. Nu cu intenție, ci din cauza bucuriei și emoției pe care acest titlu mi le-au adus. Îmi cer scuze anticipat pentru omisiunile involuntare din listele de mai jos.
Vreau să mulțumesc din start familiei (care m-a susținut cu mari eforturi), prietenilor, colegilor, cititorilor, ascultătorilor și organizațiilor care m-au ajutat de-a lungul ultimilor ani.

Vă mulțumesc tuturor. Fiecăruia dintre voi separat și tuturor împreună !

Cum am început …

Ideea proiectului meu a venit de la site-ul lui Paul Thurrott, WinSuperSite.com. Acest site m-a inspirat și în alegerea domeniului wfl.ro, înregistrat la 26 septembrie 2009.

Cum am continuat …

În urmă cu aproape cinci ani (în toamna lui 2009) unul dintre cititorii acestui site mă contacta pentru a discuta despre articolele de pe siteUlterior aveam să devenim colegi de muncă și astfel am avut prilejul de a discuta tot mai mult despre proiecte și activități profesionale comune. Așa am aflat despre titlul de MVP, care mi se părea ceva ireal, imposibil de realizat.

… cu cititorii și ascultătorii

În tot acest timp am avut cititori și ascultători fideli, de la care am primit feedback și în folosul cărora am scris peste 1000 de articole, pe lângă cele peste 53 de emisiuni/webcast-uri/podcasturi publicate.

Comunitatea …

Grație lui Tudy – despre el vorbeam mai sus – (care era și atunci, este și astăzi MVP) și altor colegi și prieteni, alături de care am pus ulterior bazele comunității ITSpark am reușit să parcurg un drum cu reușite profesionale și personale deosebite.

Microsoft

Drumul acestor 5 ani a însemnat bucuria de a colabora ocazional la podcast și la evenimentele de comunitate cu o serie de oameni de excepție de la Microsoft România, printre care: Tudor Galoș, Valentina Ion, Sebastian Vijeu, Todi Pruteanu, Zoli Herczeg, Petru Jucovschi, Denis Chiurtu și alții.

MVPs din România

Am avut privilegiul și plăcerea să cunosc personal o serie dintre MVPi-i din România, care au făcut sau mai fac cinste acestui titlu, cărora le mulțumesc pe această cale: Tudor Damian, Mihai Tătăran, Adrian Stoian, Mihai Dan Nadăș, Radu Vunvulea, Alexandru Dionisie, Ciprian Rusen. Mulțumesc pentru simpatia și încurajările voastre : Valy Greavu, Cristian Andrei Lefter, Ovidiu Cucu, Andrei Ignat.

Ce înseamnă acest titlu pentru mine ?

Primirea acestui titlu mă onoroează, mă face mândru, dar mai ales mă obligă să păstrez încrederea ce mi-a fost acordată din partea atâtor oameni, alături de care fac parte din comunitate și care fac parte din comunitatea noastră.

Ce urmează ?

Proiectul Windows fără limite va continua să se dezvolte și să aducă informații, tutoriale, webcasturi, interviuri despre ecosistemul Microsoft, prin perspectiva consumatorilor de produse, device-uri și servicii de la această companie.
P.S. – Thanks go out to Paul Thurrott, Leo Laporte, Mary Jo Foley, Ed Bott, Rich Hay, Tom Warren, Daniel Rubino and Andrew Zarian, which are my professional role models in covering Microsoft and Microsoft products.

Back To Top
Search