Office 365 Home Premium RO

Microsoft a anunțat că Office 2013 este disponibil de la 29 ianuarie în 162 de țări. Compania a pus accentul pe ”re-imaginare” și în cazul Office, promovând modelul de licențiere bazat subscripții, care oferă familiilor, firmelor și utilizatorilor care dețin mai multe device-uri un set de aplicații Office cu funcționalitate extinsă prin serviciile cloud asociate.
Utilizatorii vor putea opta în continuare pentru o versiune de sine stătătoare a suitei Office dacă nu vor dori să opteze pentru modelul bazat pe abonamente.
Suita vine în diverse pachete, fiecare cu un set diferit de aplicații, caracteristici și prețuri. De remarcat că în US, UK și pe multe alte piețe, ambalajul nu mai conține  un suport fizic (DVD), cum s-a întâmplat până acum, cu versiunile anterioare. Microsoft a ambalat cheia de produs, iar utilizatorii trebuie să descarce pachetul de instalare. Cu toate acestea, în unele țări emergente suportul fizic va fi oferit în cutie.
Iată în continuare descrieri succinte ale pachetelor, cu prețuri și listele de aplicații incluse.
Office pe un singur PC

OFFICE 365 HOME PREMIUM

Office 365 Home Premium este soluția bazată pe subscripție și costă $99.99 anual (în România 429,99 RON – februarie 2013) și permite utilizatorilor instalarea Office Professional 2013 pe până la 5 dispozitive (PC sau Mac). Sunt incluse următoarele aplicații : Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access și Publisher.
Adițional, utilizatorii primesc 60 de minute apeluri Skype lunare și 20GB spațiu de stocare adițional pe SkyDrive. Pentru cei care nu doresc un abonament anual, Microsoft oferă un abonament lunar contra a $9.99 (43,99 RON – februarie 2013 ). În abonament sunt incluse upgrade-uri gratuite pe toată durata acestuia. Detalii aici.

OFFICE ACASĂ ȘI PENTRU ȘCOALĂ 2013

Office Home & Student 2013 va continua ca suită de sine stătătoare și este disponibil contra sumei de $139.99 (609,99 RON), și conține Word, Excel, OneNote și PowerPoint, fără Outlook, care este totuși prezent în pachetulcu abonament. Această soluție poate fi instalată doar pe un device/PC, ceea ce nu este grozav, comparativ cu versiunile mai vechi care permiteau instalarea pe trei PC-uri. Este un semnal limpede că Microsoft dorește de fapt să adoptăm abonamentele. Detalii aici.

OFFICE ACASĂ ȘI LA FIRMĂ 2013

Office Acasă și pentru la Firmă 2013 conține Word, Excel, OneNote, PowerPoint și Outlook la prețul de 1199 RON, pentru un singur device/PC. Detalii aici.

OFFICE PROFESSIONAL 2013

Cu versiunea Professional a Office, utilizatorii au acces la toate aplicațiile incluse în Office 365 Home Premium, dar fără a plăti un abonament și este oferită de asemenea tot o singură licență pentru un singur PC. Office Professional 2013  costă $399.99 (2299 RON). Detalii aici.

OFFICE 365 SMALL BUSINESS PREMIUM

Firmele vor avea și ele un model de subscripții. Office 365 Small Business Premium are 5 licențe Office Professional Plus 2013 și include: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access și Publisher, ca și Lync și InfoPath. Această soluție aduce și 25GB inbox Exchange Online, calendar partajat, 10GB adițional celor 500MB per user din SharePoint Online și funcționalități site web cu domenii personalizate și upgrade-uri gratuite la cea mai nouă versiune Office pe măsură ce acestea devin disponibile. Toate acestea pentru $149.99 per utilizator, anual.

OFFICE HOME & BUSINESS 2013

Office Home & Business 2013 este o vesiune de sine stătătoare a Office care permite utilizatorilor instalarea Word, Excel, PowerPoint, Outlook și OneNote pe un computer. Această versiune costă $219.99.

OFFICE ON-DEMAND (LA CERERE)

Cu Office 365 pentru acasă și pentru firme, Microsoft introduce și o modalitate de licențiere on-demand (la cerere). Tehnologia folosită este virtualizarea. Este necesar să ne autentificăm într-un cont Microsoft cu o licență pentru ca Office On-Demand să aducă prin streaming via Internet, pentru utilizare temporară orice aplicație Office pe orice sistem. Este necesar ca pe respectivul PC să avem Windows 8 sau Windows 7. Acest scenariu este foarte util acolo unde avem nevoie de întregul potențial al aplicațiilor Office, și nu de versiunile Web, care sunt reduse funcțional, comparativ cu aplicațiile.
PENTRU MEDIUL ACADEMIC AVEM OFFICE 365 PENTRU STUDENȚI

Acest tip de abonament exclusiv pentru studenți și personalul eligibil este pentru 2 PC-uri sau sisteme Mac și este oferit pe 4 ani contra sumei de 339, 99 RON. Detalii aici.
Comparatie versiuni Office 2013

Așa cum spuneam, este destul de limpede că odată cu noul Office, Microsoft vrea să ne convingă să trecem la modelul bazat pe subscripții. Rămâne de văzut cum va reacționa și piața din România la această ofertă, mai ales care va fi raportul subscripții/suite standalone.

Back To Top
Search