Accesare-PowerShell-Windows

Acest ghid va fi foarte util pentru multe dintre tutorialele de dificultate medie sau avansată de pe techtime.ro și vă propunem să îl adăugați la colecția voastră de articole de pe site-ul nostru, pentru că va fi folosit frecvent.

Ce este PowerShell ?

PowerShell este un instrument foarte puternic pentru administrarea sistemelor din linia de comandă. El este utilizat frecvent pentru automatizarea sarcinilor administrative și acest lucru este posibil prin crearea de scripturi care conțin seturi de comenzi.

Sunt începător, pot să am încredere în scripturile și comenzile PowerShell publicate de voi ?

Fiecare comandă, fiecare script sunt verificate de autorii noștri în mașini virtuale și pe PC-uri, pentru a ne asigura că nu apar erori neprevăzute.
Cu toate acestea, nu uitați să vă creați regulat copii de siguranță ale datelor de pe PC-uri ! Aceasta este o regulă de bază în orice activitate IT care se aplică și aici.

Cum pot accesa PowerShell ?

1.  Accesare PowerShell în Windows 10:

1a. Faceți click în caseta de căutare din bara de activități și tastați PowerShell (1), după care fie apăsați pe Windows PowerShell, fie faceți click dreapta (3) și apoi lansați programul ca Administrator (4): Windows 10 - accesare PowerShell 1b. Schimbați Linia de comandă cu PowerShell în meniul PowerUser (comandă tastatură: Windows + X – valabil și pentru Windows 10). Pentru aceasta, căutați navigare / navigation în Start, deschideți caseta cu setări care apare prima în listă și bifați căsuța pentru înlocuirea Liniei de comandă cu PowerShell. Inlocuire Command Prompt cu PowerShell in meniul Windows+ X

Acum veți putea lansa PowerShell prin combinațiile de taste Windows + X urmată de A și de confirmarea din Control Cont Utilizator.

2. Accesare PowerShell în Windows 8.1

2a. Prin căutare în Start: apăsați combinația de taste Windows + S pentru a porni căutarea (1), tastați PowerShell (2) și apăsați pe Windows PowerShell (3) sau faceți click dreapta pe el (tap mai lung) și selectați Open in new window / Deschideți în fereastră nouă pentru a deschide o fereastră nouă sau Run as Administrator / Executare ca administrator  pentru a lasa PowerShell cu drepturi de Administrator, cum va fi nevoie de cele mai multe ori. Windows 8.1 - accesare PowerShell 2b. Pontul de la punctul 1b de mai sus funcționează și pentru Windows 8.1, cu aceiași pași. Ulterior veți putea accesa PowerShell ca administratori prin aceași combinație de taste: Windows + X urmată de A și de confirmarea din Control Cont Utilizator.

3. Accesare PowerShell în Windows 7

3a. Prin căutare în meniul Start: accesați meniul Start și tastați PowerShell (1). Selectați apoi Windows PowerShell pentru lansare directă sau faceți click dreapta (3) și selectați Run as administrator / Executare ca administrator. Accesare PowerShell Windows 7

Back To Top
Search