Am decis să postez acest tutorial câte se poate de simplu de urmat pentru că el va fi necesar în repetate rânduri în diverse articole de pe acest site. Voi descrie pașii simpli de modificare a setărilor din Settings prin care vă veți înrola PC-ul în programul de test Windows Insider.

1. Pentru înscrierea personală și a PC-urilor tale în programul Windows Insider vei avea nevoie de un cont Microsoft, pe care îl poți crea pornind de aici.

2. După ce ai creat contul Microsoft, este necesar să te înscrii în programul Windows Insider, etapă pe care am descris-o aici.

3. Pe un PC cu Windows 10, deschide aplicația Settings

4. În Settings accesează Update & Security / Actualizări și securitate (1 mai jos):

5. Ulterior apasă pe Windows Insider Program  (1 mai jos) și apoi pe Get Started (2):

6. Acum apasă pe Link an account / Conectați un cont (1) și apoi selectează contul Microsoft sugerat (2) sau alege un alt cont cu care te-ai înscris în programul Windows Insider (3), apoi apasă pe Continue / Continuare (4): 

7. Selectează ce fel de build-uri vrei să primești (1). Sunt trei variante: 

  • Just fixes, apps and drivers va furniza patch-uri, aplicații și drivere de test, nu sistemul de operare cu totul
  • Active development of Windows va furniza cele mai noi build-uri de test întregi. Aceasta este opțiunea pe care vei vrea de cele mai multe ori să o accesezi.
  • Skip ahead to the next Windows release este opțiunea disponibilă pentru a trece la build-uri de test pentru următoarea versiune atunci când se testează build-uri înaintea unei lansări inerente la finalul unui ciclu de dezvoltare din Active Development of Windows.

 Nu uita să confirmi (2) alegerea făcută.

8. Dacă ai ales Active development of Windows, ai două variante: Fast  și Slow , care corespund inelelor Fast Ring și Slow Ring. Pentru Fast vei primi frecvent cele mai noi build-uri de test, care pot fi și instabile, iar pentru Slow vei primi mai rar build-uri de test mai stabile. Cel mai des vei vrea să alegi Fast (1). Nu uita din nou să confirmi alegerea făcută (2):

9. Ulterior trebuie să citești Declarația de confidențialitate și Acordul pentru Programul Microsoft Insider și să confirmi (1):

10. La final este necesar un restart:

Concluzii și idei

Procesul de înrolare a PC-ului în programul Windows Insider este cât se poate de simplu. În funcție de opțiunile alese, vei primi mai des sau mai rar cele mai noi build-uri de test disponibile în inelele Fast, Slow sau Skip Ahead din programul Windows Insider.

Back To Top
Search