06-Mutare-OneDrive

Am primit de mai multe ori această întrebare și de aceea am decis să postez acest mini-tutorial care vă ajută să mutați folderul OneDrive din locația sa implicită după necesitate.

Care este problema ?

În mod implicit, în Windows 10, folderul OneDrive este amplasat pe partiția de sistem, marcată de obicei cu litera C, pe o cale similară cu aceasta: C:UsersNumeUtilizatorOneDrive

De ce aș muta acest folder ?

Această amplasare a folderului poate fi în regulă atâta vreme cât utilizatorul are foarte puține fișiere pe OneDrive.

Daca nu avem suficient spatiu pe partitia de sistem, folderul OneDrive trebuie mutat.
Daca nu avem suficient spatiu pe partitia de sistem, folderul OneDrive trebuie mutat.
Dar dacă numărul acestor fișiere este foarte mare, de exemplu, sau dacă tocmai ați făcut un upgrade și aveți un SSD de capacitate redusă, veți vrea să mutați directorul OneDrive pe altă partiție sau pe altă unitate de disc din PC-ul dumneavoastră.

Cum mut OneDrive de pe C ?

1. Identificați iconița OneDrive în bara de sarcini și faceți click dreapta pe aceasta (1), apoi apăsați pe Setări (2)
02-Mutare-OneDrive
2. În setările OneDrive apăsați pe Anulare legătură OneDrive (1), ca mai jos:
03-Mutare-OneDrive
Nu vă faceți probleme, fișierele sincronizate nu sunt șterse. 3. După câteva secunde ar trebui să vedeți acest ecran introductiv (sau puteți ajunge la el cu un duble-click pe iconița OneDrive din bara de sarcini). Apăsați pe Introducere (1):
04-Mutare-OneDrive
4. Acum introduceți-vă datele contului Microsoft, adresa de e-mail (1) și parola (2), apoi apăsați pe Conectare (3):
05-Mutare-OneDrive
5.  In fereastra următoare apăsați pe Modificare (1), navigați până la noua locație pentru folderul OneDrive (2) și confirmați-o (3):
06-Mutare-OneDrive
Apăsați Următorul. 6. În fereastra următoare alegeți folderele al căror conținut trebuie sincronizat pe dispozitivul curent (1) și apăsați Următorul  (2):
07-Mutare-OneDrive
7.  În acest ecran alegeți dacă doriți să fie posibilă sau nu obținerea de fișiere de pe PC-ul sau device-ul curent folosind interfața online a serviciului OneDrive (1), după care apăsați Gata (2):
08-Mutare-OneDrive
8.  Windows deschide automat o fereastră cu noua locație a folderului local OneDrive (1) și după aproximativ un minut începe lucrul la sincronizarea fișierelor și folderelor selectate. În paralel Windows deschide și o fereastră de navigator unde putem urmări o prezentare OneDrive (2):
09-Mutare-OneDrive
Acum fișierele sunt sincronizate la noua locație de pe sistem.

Back To Top
Search