Windows-7-generic

Recent am aflat despre o nouă îngrijorare cauzată de descărcarea automată, fără acordul utilizatorilor, a Windows 10 pe PC-uri cu Windows 7 sau Windows 8.1 care au activate actualizările automate pentru Windows. De aceea am decis să vă spunem cum puteți dezactiva această descărcare.

Care e problema ?

Microsoft a decis recent să descarce kitul de instalare pe toate PC-urile cu Windows 7 sau Windows 8.1 care au activată actualizarea automată, indiferent de opțiunile utilizatorilor. Compania spune că pre-descărcarea actualizărilor este o practică obișnuită, care înlesnește upgrade-urile viitoare.
Evident, instalarea nu pornește automat, dar kitul descărcat ocupă spațiu pe disc și consumă bandă Internet, ceea ce poate fi o problemă costisitoare (da, există utilizatori de PC-uri cu bandă Internet limitată, chiar și în România).
În timp ce pentru cei care au făcut rezervare și doresc să efectueze upgrade-ul gratuit la Windows 10 descărcarea este normală, alți utilizatori au fost neplăcut surprinși să găsească folderele ascunse cu kitul de instalare. Iată căile spre folderele create de această descărcare (activați afișarea fișierelor și folderelor ascunse mai întâi):
C:\$Windows.~BT
C:\Windows\$Windows.~BT

Ce e de făcut ?

Dezactivarea completă a Windows Update nu este o soluție. Aceasta ar duce la neinstalarea actualizărilor de securitate sau la neinstalarea unor eventuale update-uri pentru drivere, etc.

Din fericire rezolvarea e simplă, printr-o modificare în Windows Registry

Microsoft a inclus totuși o alternativă care permite gestionarea acestei funcționalități potențial nedorită pentru unii utilizatori. Este vorba despre o modificare în Windows Registry.

Cerințe preliminare obligatorii

Pentru ca aceasta să funcționeze, trebuie să aveți însă instalată pe PC cea mai recentă versiune Windows Update. Mai precis, trebuie să aveți instalate următoarele pachete KB, în funcție de sistemul dv. de operare curent:

  • Pentru Windows 8.1 trebuie să aveți instalat KB3065988
  • Pentru Windows 7 trebuie să aveți instalat KB3065987

Adăugați setarea Windows Registry care oprește descărcarea Windows 10

După ce instalați pachetele de mai sus, urmați acești pași:

  1. Deschideți Regedit (tastele Windows + R, tastați regedit și apăsați Enter)
  2. Accesați următoarea cheie:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate

    Dacă nu există, va trebui să creați această cheie.

  3. În interiorul acesteia, faceți click în panoul din dreapta și creați o valoare DWORD nouă, numită DisableOSUpgrade, faceți dublu-click pe ea și setați valoarea 1.
  4. Reporniți PC-ul.

Dacă pe viitor vă răzgândiți cu privire la upgrade-ul la Windows 10, nu uitați să ștergeți valoarea DWORD creată ca mai sus.

Back To Top
Search