Din acest articol aflați cum se oprește instalarea automată a driverelor în Windows 10. După upgrade-ul la Windows 10, mulți utilizatori s-au confruntat cu instabilitatea sau cu nefuncționarea sistemelor. Destul de des, problemele au fost cauzate de driverele instalate automat prin Windows Update.

Obiectiv: aflați cum se oprește instalarea automată a driverelor în Windows 10.

1. Cum pot opri instalarea automată a driverelor în Windows 10 ?

Cum am primit și noi asemenea întrebări, am căutat o soluție pentru a opri instalarea automată a driverelor fără a opri însă actualizările Windows. Acest tutorial vă oferă soluția în câțiva pași simpli și este valabil și pentru Windows 7 și Windows 8.1

1.1. Apăsați pe Start și căutați System. Sunt mai multe rezultate, fiți atenți să selectați rezultatul din imaginea de mai jos, cel pe care este cursorul mouse-ului:

 

1.2. În Control Panel, pe coloana din stânga, selectați Advanced System Settings (1 mai jos), iar în fereastra System Properties care se deschide, mergeți în tab-ul Hardware (2) și apăsați butonul Device Installation Settings:

1.3. În dialogul următor selectați No (your device might not work as expected) (1 mai jos) și apoi Save Changes (2).

2. Concluzii și idei

Aceștia sunt pașii prin care puteți opri instalarea automată a driverelor în Windows 10, cu mențiunea că metoda este valabilă și pentru versiuni Windows mai vechi. De menționat că același lucru se poate obține și prin alte două metode alternative.

2.1. Prima este prin modificarea unei setări din consola administrativă Group Policy (căutați gpedit.msc în Start) modificând calea Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update prin dublu-click pe Do not include driver with Windows Update și schimbarea valorii din Not Configured în Enabled.

2.2. A doua necesită editarea Regiștrilor Windows pe calea HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching unde va trebui să schimbați valoarea hexazecimală a cheii DWORD SearchOrderConfig din 1 în 0.

Back To Top
Search