PowerShell-favorite

Anumite scripturi de pe techtime.ro sunt realizate de editorii noștri și nu au semnătură digitală. De aceea ele nu vor rula pe PC-urile cititorilor fără autorizare. În acest tutorial vă spunem cum puteți autoriza rularea acestor scripturi.

AVERTISMENT
Această metodă este valabilă pentru orice script descărcat de pe Internet, inclusiv pentru scripturile de pe techtime.ro. Răspunderea pentru aplicarea ei și pentru rularea scripturilor pe sistemele dumneavoastră sau ale altora vă revine în întregime.

1 – Ce se întâmplă implicit dacă încerc să rulez un script propriu sau unul descărcat de pe Internet ?

Dacă ați încercat să rulați un script nesemnat digital, realizat local sau descărcat de pe Internet, ați primit foarte probabil un avertisment PowerShell, iar scriptul nu a rulat: PowerShell - autorizare scripturi

2 – Care sunt setările PowerShell pentru rularea scripturilor ?

În PowerShell există patru moduri pentru scripturi. În funcție de configurația setată pe un sistem putem avea: A. Restricted – este setarea implicită – scripturile nu pot rula pe sistem, doar comenzile individuale B. All signed – Se execută scripturi – toate scripturile și fișierele lor de configurare trebuie să fie semnate digital de un autor credibil. Dacă veți acorda prea ușor credibilitate oricărui autor de scripturi puteți să ajungeți la probleme de securitate pe sistem C. Remote signed – Scripturile locale rulează fără semnătură digitală. Orice script descărcat trebuie să fie semnat ca la punctul 2. D. Unrestricted – Se execută orice fel de script, de orice proveniență după ce confirmați că doriți rularea lor. Nu este recomandabilă utilizarea acestei setări decât în cazuri excepționale.

3 – Cum schimb setarea implicită pentru a putea rula scripturi ?

3.1. Deschideți o fereastră PowerShell cu drepturi administrative 3.2. Rulați una dintre comenzile următoare, potrivit setării dorite (vedeți punctul 1):

Set-ExecutionPolicy Restricted

După introducerea comenzii va trebui să apăsați tasta Y pentru confirmare. Observația este valabilă și pentru celelalte 3 setări de mai jos. PowerShell - revenire la Restricted

Set-ExecutionPolicy AllSigned
Set-ExecutionPolicy RemoteSigned
Set-ExecutionPolicy Unrestricted
IMPORTANT
Orice ați face, după ce terminați de rulat scripturile dorite, la final setați din nou politica de executare din PowerShell ca Restricted:
Set-ExecutionPolicy Restricted
Back To Top
Search