Windows 10 permite utilizatorilor intrarea în cont prin folosirea de parole, coduri PIN sau elemente biometrice. Cu toate acestea, primim de multe ori întrebarea din titlu: cum se intră fără parolă în contul Windows 10?

Obiectiv: aflați cum se intră fără parolă în contul Windows 10 la pornirea PC-ului.
 Pentru a ne proteja datele de pe sistem de accesul neautorizat sau de virusare, aici, la Tech Time RO setăm și utilizăm o parolă pentru fiecare cont de utilizator Windows. Utilizarea parolei conferă o minimă siguranță și nu vă recomandăm să aplicați metoda de mai jos pe PC-uri portabile sau pe sisteme unde au acces mai multe persoane.

1. Cum se intră fără parolă în contul Windows 10 la pornirea PC-ului?

Pentru a intra direct pe desktop la pornirea Windows 10, atât pentru un cont local, cât și pentru un cont Microsoft parcurgeți pașii de mai jos: 1.1. În Start, tastați netplwiz

1.2. Accesați dialogul de configurare. Aici (1) – selectați un utilizator pentru care veți folosi autentificarea automată la pornirea sistemului, (2) debifați căsuța Users must enter a user name and password to use this computer și (3) apăsați pe Apply:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.3. Tastați și confirmați parola:

1.4. Apăsați OK în ambele dialoguri și reporniți PC-ul. Dacă parola a fost introdusă corect, la repornirea calculatorului, Windows intră direct pe desktopul contului configurat anterior.

2. Concluzii și idei

Am dori să insistăm asupra importanței utilizării parolei pentru conturile de utilizator din Windows, pentru securitatea datelor dumneavoastră, indiferent că sunt date de serviciu sau fotografii de familie.
În loc să folosiți această metodă de autentificare automată, vă recomandăm ferm să configurați autentificarea cu un cod PIN pe sistem. Această metodă permite autentificarea foarte rapidă (se poate pune un cod scurt din 4-5 cifre) și este mult mai sigură. Metoda de mai sus se poate aplica doar acolo unde PC-ul este în siguranță și are acces doar un singur utilizator autorizat. În plus, dacă pe acel sistem există  mai multe conturi de utilizator, doar unul dintre ele poate folosi la un moment dat funcția de autentificare directă (logic).
Pentru a restabili parola pentru contul unde a fost dezafectată, parcurgeți pașii 1.1 și 1.2. de mai sus, iar la punctul 1.2. bifați la loc căsuța Users must enter a user name and password to use this computer.
Back To Top
Search